avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere pedeapsa

Multumesc celor care mi-au raspuns,dar mai am cateva nelamuriri.Pentu pedeapsa de 3,6ani,prescriptia se face in 5 ani +perioada pedepsei,daca nu a intervenit, intreuperea prescriptiei.Va intreb cand intervine aceasta intrerupere,mentionand ca avocatul meu din Romania a depus o cerere de contestatie in anulare care afost respinsa.Alcineva mi-a raspuns caci ar fi trebuit sa fac contestatie la executare.Va intreb,care este diferenta dintre cele doua,contestatie in anulare si contestatie la executare.Cererea mea de contestatie face intreruperea termenului de prescriptie?Daca intervine o gratiere colectiva,aceasta pedeapsa ar putea intra in cadrul acestei legi?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:33, 30 Septembrie 2010
Cererea dvs. chiar respinsa nu intrerupe prescriptia.
Daca pedeapsa este gratiata nu mai aveti treaba cu prescriptia.

av. Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere in masa 2014 dupa intrarea noului cod in vigoare grigorasgelu91 grigorasgelu91 daca o persoana este condamnata definitiv si irevocabil si acea persoana se sustrage nu este arestata ,prinsa in cazul unei gratieri in masa acea persoana va ... (vezi toată discuția)
Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)