avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca sotul e pensionar, sotia poate fi coasigurat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca sotul e pensionar, sotia poate fi coasigurat?

Exista rmatoarea situatie >
Atat timp cat sotul a fost in campul munci,i sotia acestuia a avut calitatea de coasigura,t iar pentru internari in spital aceasta calitate a fost luata in considerare.
Acum sotul este pensionar pentru limita de vartsta. Intrebarea este daca sotia mai ARE sau NU ARE calitate de coasigurat ? Mai mentionez ca sotia este bolnava de diabet. Daca DA care sunt documentele ce trebuie inintate pentru obtinea certificatului de coasigurat ?
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 30 Septembrie 2010
1. Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate si veti primi si pentru sotie o adeverinta de asigurat.
2. Mergeti cu CI (si a sotiei) si cu un cupon de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru internare a unei persoane fara venit gilbert gilbert Buna ziua! Sotul meu este pensionar. Eu nu am momentan nici un venit si am nevoie de o trimitere de la medicul de familie pentru internare in spital. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii - dobandire calitate co-asigurat Marryann10 Marryann10 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a fost casnica toata viata. Eu sunt iesit la pensie de 10 ani. Ca bunuri avem ... (vezi toată discuția)