Buna
va solicit si eu cateva sfaturi.
Anul trecut am vandut o masina (contract semnat de ambele parti) in 24.03.2009,cumparatorul achitand avansul,urmand sa imi dea restul de bani.Am oprit cartea de identitate a masinii, i-am dat doar talonul,urmand sa perfectam actele dupa ce imi achita si restul de bani si plata impozitului aferent masinii de la inceput de an si pana la momentul platii si definitivarii vanzarii.Respectivul mi-a trimis restul de bani , zicand ca vine sa facem actele.Nu s-a mai intamplat nici pana azi, dhiar daca am vorbit la telefoane si am trimis mailuri catre el.
Am cartea masinii, iar lui i-a fost retinut talonul (a circulat fara ITP)si remis catre Politia Municipiului unde locuiesc, dar nu il pot ridica fara sa fac dovada ca am efectuat itp=ul , dar masina e la el si nu mai pot face nimic in sensul acesta.
M-am hotarat sa ii fac plangere pentru abuz de incredere si inselaciune, caci a venit sa face actele cu buletinul cu adresa veche (am aflat ulterior ca nu mai locuieste acolo si nici acolo nu a platit impozitele).
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa depun plangere, daca mai trebuie sa declar si la Politie, care sunt costurile si daca onorariul de avocat il suporta el in cazul in care mi se da castig de cauza.Nu am bani si sunt f ezitant in cazul in care trebuie sa fac proces , caci nu stiu daca pot plati avocatul si cheltuielile de judecata.
Si va mai rog sa imi spuneti daca pot sa ii imput plata impozitului in urma contractului semnat de catre amandoi , incepand din data vanzarii, sau ce daune pot sa ii cer.
Nu pot nici sa radiez masina , si nici bani sa achit impozitul de cand am vandut-o , caci am crezut ca e de bunacredinta.Va multumesc pt timpul dvs.
Initial,notificati detinatorul ,cu termen concret,in interiorul caruia sa se achite de obligatia definitivarii documentatiei de tranzactionare a autoturismului
Daca dupa decaderea termenului impus acesta refuza/nu da curs notificarii,formulati actiune in instanta
Aspectele mentionate,recuperare onorariu avocat,c/v impozit,trebuie sa faca obiectul cererii dvs.
Instanta de judecata ,dupa analizarea probelor ,urmeaza sa dispuna masurile legale
Nu sunt intrunite toate elementele constitutive ale acestor infractiuni-cu siguranta raspunsul la plangerea dv penala va fi de neincepere a urmaririi penale propunere facuta de politie si confirmata de parchet;
Puteti incerca dar n-aveti sanse;
Litigiul e de natura civila-trebuie facuta actiune in instanta pe obligatia de a face -pt a va plati c/v impozitului la zi (suma actualizata cu rata infletiei sau dobanda legala) si pentru a-si radia autoturismul si a-l inmatricula pe numele lui atat la politie cat si la Administratia Financiara .
Pentru deschiderea actiunii in civil am intrebat , insa nu cunosc ce trebuie sa fac si daca si cat am de platit pana la solutionare.Doresc sa cer instantei doar ca si cumparatorul sa respecte contractul si obligatiile ulterioare (sa o radieze si inmatriculeze in termen de x zile,deci sa vina sa ii dau actele si sa imi dea banii), sa respecte angajamentul de a plati impozitul pe perioada cat l-am asteptat sa vina sa facem actele, sa pot sa o radiez de pe numele meu in urma hotarrarii instantei si sa imi plateasca costurile de judecata.
Se poate asa , si cum trebuie procedat?
Multumiri.