avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Va rog sa-mi spuneti daca se poate lua din indemnizatia reparatorie data de catre Statul Roman pentru Luptatorii in Revolutia Romana din Decembrie 1989 ( Legea 341/2004 ) pensia alimentara pentru crestere copil ?
Va multumesc mult pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: paraschiv.ionel , utilizator 20:29, 3 Octombrie 2010
pensia alimentara se retine din veniturile fixe indiferent de unde provin acestea: leafa, pensie...
nu, nu este un venit cu caracter de permanenta.
avocat Cristina Popescu
Multumesc mult . Dar indemnizatia reparatorie acordata revolutionarilor nu este considerata venit , dar instanta de judecata s-a luat si de aceasta indemnizatie si m-a aobligat sa platesc 25% din ea , cu toate ca ea nu este fixa . Creste si scade dupa salariul minim pe economie . Ce ma sfatuiti sa fac ? Va rog mult sa ma ajutati .
Si inca o problema .
Am fost pus sa platesc de cand a inceput procesul de divort . Dar eu in toata aceasta perioada am contribuit la cresterea copilului , ducandu-ma saptamanal cu cumparaturi la el . Am bonurile cu cumparaturile special pentru fiul meu care inseamna aproximativ 8-10 milioane lei pe luna .

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cum sa procedez in apelul pe care o sa-l fac , deoarece mai am timp pana sa depun APEL .

VA MULTUMESC MULT
Inteleg ca la instanta de fond nu ati adminstrat aceste probe din care sa rezulte ca ati contribuit la cresterea si educarea minorului cu acele cumparaturi de aprox. 8-10 mil. pe luna...trebuiau administrate si ati fi fost obligat de la data pronuntarii.
Acum ce va ramane de facut este sa formulati un motiv de apel pe acest aspect si solicitati suplimentarea probatoriilor in apel cu martori si inscrisuri-aceasta varianta indicata de mine este valabila in situatia in care nu ati administrat probe la instanta de fond in acest sens.
In mod nomal aceste aspecte trebuiau incluse in aparare prin intampinarea formulata la fond.Este greu asa sa dam sfaturi fara sa stim ce au facut partile in proces pana la momentul in care solicita aceste sfaturi.
Am administrat probele la instanta de fond . Mai exact am depus copii dupa bonurile de cumparaturi si un extras de cont deschis pe numele copilului in euro . El ca titular si eu ca imputernicit . Dar nu le-au luat in considerare , deoarece intretinerea unui copil este cu mult mai mare decat valoarea celor cumparate de mine , si nu se poate tine cont de sumele din cont atata timp cat mama nu poate folosii banii din cont pentru cresterea copilului , dar eu i-am dus toate cele necesare pentru cresterea copilului si acum trebuie sa-i mai dau si pensia alimentara din urma . A spus ca trebuie platita pensia alimentara de la deschiderea actiunii . Si la pensia alimentara s-a legat si de aceea indemnizatie reparatorie data de catre Statul Roman pentru Luptatorii in Revolutie . Cu toate ca nu aveau de ce deoarece Art 5 alin 2 din Legea 341/ 2004 arata ca nu sunt considerate venituri , nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi . Intanta a spus ca aratat ca aceasta dispozitie este valabila doar in relatiile cu Statul , si nicidecum in relatiile cu copilul .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea341/2004 luminic luminic buna .am si eu o intrebare legata de legea 341/2004(recunostinta fata de eroi martiri si luptatorii din revolutia din 1989) stie cineva daca persoanele care ... (vezi toată discuția)
Program de vizita a fiului meu prin ordonanta presedentiala paraschiv.ionel paraschiv.ionel Buna ziua . Sunt in proces de divort cu fosta sotie din martie 2009 . S-a terminat procesul de fond . Instanța mi-a dat voie sa iau pe fiul meu in 1si ... (vezi toată discuția)
Contributia de intretinere in favoarea minorilor carmenm_lazar carmenm_lazar daca fostul sot beneficiza de prevederile Legii nr. 341 din 12 iulie 2004 Legea recunostintei fată de eroii-martiri si luptătorii care au contribuit la ... (vezi toată discuția)