Am achizitionat un autoturism rulat de ceva timp (mai 2009). Pe contractul de vanzare-cumparare sunt trecut atat eu cat si sotia, insa pe toate celelalte acte in legatura cu masina sunt trecut doar eu ca si detinator, proprietar, etc. Asta in special din cauza limitarii sistemului de a emite unei singure persoane aceste acte, neputand, spre exemplu, sa ai un certificat de inmatriculare cu 2 proprietari.
In urma cu si mai putin timp, ne-am decis, eu si (inca) sotia sa divortam. Deoarece eu sunt cel implicat din plata acelui autoturism, si pentru ca ea nu are resursele necesare sa continue plata acestuia, am decis sa il trecem pe numele meu.
Care este calea legala pentru a face acest lucru, fara sa implicam simularea unei tranzactii din care sa rezulte un nou contract de vanzare cumparare? Ma gandesc la transferul proprietatii, dar nu pare sa se aplice situatiei mele.
Nu inteleg ce inseamna" sa-l trecem pe numele meu "; va trebui sa va partajati bunurile obtinute in urma casatoriei in mod amiabil la notar printr-un partaj voluntar sau in instanta printr-o actiune de partaj, unde puteti de asemenea incheia si o tranzactie. Inscrisul notarial sau hotararea definitiva si irevocabila a instantei va constitui titlul, actul de proprietate asupra oricarui bun supus partajului.
avocat Cristina Popescu
Sa-l trecem pe numele meu, adica sa facem in asa fel incat sa raman unic proprietar al autoturismului, acum fiind pe numele amandurora. Asadar, sa inteleg ca se poate face partaj voluntar pe autoturism la notariat si acel act notarial va reprezenta, in mod legal, actul de proprietate al autoturisumului? Chiar asa se numeste "partaj voluntar"? Nu sunt de specialitate si vreau sa stiu ce sa intreb la notariat.
Partajul in instanta l-am refuzat amandoi de la inceput.
Timbru de mediu
laur50
As dori sa cumpar un autoturism rulat, marca Nissan, inmatriculat prima data in Romania (nou fiind) in 25.03.2010. Am studiat legislatia in domeniu, de la L ... (vezi toată discuția)