avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT: 2 APARTAMENTE.....SOLUTII???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT: 2 APARTAMENTE.....SOLUTII???

IN TIMPUL CASATORIEI AM CUMPARAT 2 APARTAMENTE IN 2 ORASE DIFERITE...DUPA DIVORT EU M-AM MUTAT IN UNUL DIN APARTAMENTE ,SOTIA IN ALTUL...AM DECIS CA SI PE VIITOR UN APARTAMENT SA FIE AL MEU,UNUL SA FIE AL EI.....IN MOMENTUL DE FATA AMBII SUNTEM PROPRIETARI PE AMBELE APARTAMENTE.....EU AS VREA SA VAND APARTAMENTUL MEU.....PENTRU A-L PUTEA VINDE ESTE NEVOIE DE SEMNATURA DE AL AMANDOI.....DACA AM MEGRGE LA NOTAR SA NE CEDAM UNUIA ALTUIA CELE DOUA PARTI DIN APARTAMENTE TAXELE SUNT ENORME.....CE VARIANTA AM DE A PUTEA VINDE ACEST APARTAMENT, DAR TOTODATA SA-I CEDEZ FOSTEI MELE SOTII PARTEA CE-MI REVINE MIE DIN APARTAMENTUL UNDE STA EA.
ADICA MAI PE SCURT:EU SA-L VAND PE ACESTA,EA SA SEMNEZE,DAR SI EA SA FIE SIGURA CA NU MAI AM NICI O PRETENTIE ASUPRA CELULILALT APARTAMENT.
SPER CA MA REUSIT SA MA FAC INTELES.
MULTUMESC FRUMOS!!
Cel mai recent răspuns: zmija , utilizator 15:25, 2 Februarie 2007
O posibilitate ar fi partajul voluntar in fata notarului, in care fiecare primeste in deplina posesie si proprietate apartamentul pe care il vrea - care mi se pare cea mai buna solutie.
O alta ar fi ca pentru apartamentul pe care doresti sa-l vanzi sa-ti dea procura sa-l vinzi ori sa mearga cu tine la notarul public care va incheia actul de vanzare-cumparare.

O varianta mai ieftina dar ... de durata:(
Porniti partajul la instanta si faceti o tranzactie: tu un apartament, sotia-altul.
Va costa taxa de timbru si onorariul pe care-l platiti avocatului care, oricum va fi mai mic decat taxele notariale, tinand cont de "dificultatea" procesului;)
Deocamdata, nu puteti ceda fostei sotii si nici ea dumneavoastra "parti" ale celor 2 imobile.
Aceasta "cedare ", impartire se va face cu prilejul partajului voluntar.
Solutia cea mai avantajoasa pentru moment ramane aceea cu procura....
multumesc frumos pt sfaturi....
dar mai ramane o intrebare:daca ea imi da procura sa pot vinde apartamentul unde locuiesc eu......ce garantii va avea ea ca eu , dupa ce vand acest apartament, nu am pretentii si la apartamentul in care locuieste ea?....:)
ps:din punctul meu de vedere stiu ca nu va fii cazul...dar cum o pot asigura si pe ea ca asa va fi...tot prin vreo procura....???
multumesc inca odata....un week-end placut tuturor!!!
Vindeti apartamentele in acelasi timp - nu prea merge, nu?!:).
II dai si tu procura ei ca poate vinde apartamentul celalalt - parca mai merge asa....:)
Ar mai fi si alte solutii - da va complicati si va costa si mai mult:P

Alte discuții în legătură

Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,fiul cumpara o m masina si face acte de vinzare cumparare cu propietarul dar nu o mai imatriculeaza pe numele sau .In baza acelui simplu act de ... (vezi toată discuția)