avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto

Buna ziua ,fiul cumpara o m masina si face acte de vinzare cumparare cu propietarul dar nu o mai imatriculeaza pe numele sau .In baza acelui simplu act de vinzare cumparare(fara sa mai fie imatriculata pe numele sau) o poate vinde legal parintilor sai prin alt cat de vinzare cumparare iar acestia sa uzeze de partajul voluntar la notar pentru a evita taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 18:01, 8 Iulie 2013
In conditiile in care in termenul de 30 de zile de la achizitie auto,cumparatorul nu a finalizat procedura de inmatriculare,legal,trebuiesc reluate formalitatile
Mentionez ca nu au expirat cele 30 de zile deci actul e valabill .Deci el in aceasta situatie fara a mai inscrie-o pe numele sau poate revinde masina ? Astept si opinia unui avocat
Contractul de vanzare cumparare ramane valabil si NU trebuie reluata procedura.
Aveti contractul valabil, declarati la Taxe si Impozite spre impozitare iar daca fiul vrea sa vanda poate uza de acest drept oricand doreste insa nu si de dreptul de partaj voluntar intrucat fiind singur proprietar nu are cu cine se partaja.
Astfel, fiul declara la finante, vinde parintilor (sa apara aman doi pe contract) dupa care parintii declara la Taxe si Impozite, fac partajul voluntar si inmatriculeaza fara taxa.

Mai exista varianta B, cand anulati contractul actual, faceti un nou contract catre parinti, operati partajul si pe urma inmatriculati fara taxa.


Daca aveti nelamuriri mai intrebati.
Contractul actual nu se poate anula pt ca propietarul care a vindut nu mai este in tara ,nu mai are cine semna.Si cit ar costa un partaj voluntar in aceste cazuri?
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
ContSters42601, utilizator
depinde mult de notar.
cei care fac partajul nu trebuie sa fie sot sotie, din cate stiu.

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul mostenit doinaroz doinaroz Vreau sa cumpar o masina a carui propietar este decedat, succesiunea s-a facut (mai degraba un partaj) de vreo saptamana...si acuma sunt doi propietari ( mama ... (vezi toată discuția)
Pierderi acte - ce pot face? puiu23 puiu23 pierdut civ auto second imatriculata pe giurgiu plus contracte vinzare cumparare mentionez ca am inregistrat masina la taxe si impozite pe numele meu inainte ... (vezi toată discuția)