In 2009 am dobandit dupa multi, multi ani dreptul de proprietate asupra unui teren de 2500 mp intr-o comuna din apropierea Buc. Pe verso-ul titlului de proprietate scrie ca este vorba de 2500 mp teren arabil extravilan.
Cand am mers la primaria comunei pentru a plati impozitul , mi s-a cerut o suma foarte mare. Am rugat sa mi se explice de ce aceasta suma ( pe care nu am platit-o, neavand atatia bani la mine). Mi s-a spus ca :
- asa a hotarat Consiliul local
- terenul este acum intravilan
- nu mai e nici arabil, ca asa ceva nu mai exista, ca e considerat teren cu
constructii ( care constructii???)
Una peste alta, ar trebui sa platesc in jur de 3000 RON .
Intreb, daca se indura cineva sa ma lamureasca macar un strop, :
1. daca s-a schimbat incadrarea terenului, eu proprietar nu trebuia fiu informat?
Tiltlul meu de proprietate "spune" altceva. Trebuie vreun act aditional, ceva?
2. de ce mi se refuza orice explicatie, nici macar cand s-a petrecut
"transformarea", nu vor sa spuna?
3. Totusi modul de calcul al impozitului pe acest teren nu trebuie sa se
regaseasca undeva in acele tabele din Codul fiscal?
Cred ca este un subiect de interes pentru multe persoane, primariile de prin comunele din apropierea oraselor fac abuzuri, nu vor sa dea nici un fel de explicatii si-i trateaza pe cetateni ca pe niste indivizi care trebuie pedepsiti cat mai aspru pt. vina de a detine vreo bucatica de teren.
E oribil ce se petrece in tara aceasta, nu vreau sa par alaturi cu drumul, dar daca niste analfabeti au ajuns primari si au adus dupa ei in functii la primarii neamuri, amante, la fel de lipsiti de instruire ca si ei, ce putem face? Cum te poti lupta cu ei, acum cand nu ai bani sa tii copilul la scoala si sa-i asiguri hrana si caldura, cu ce sa platesti persoane competente ( avocati) care sa te scoata de sub laba murdara a unora care nu au ce cauta in administrarea treburilor statului?
Imi cer scuze, dar e de vina mahnirea pe care mi-o produce neputinta de a tine piept mizeriei pe care suntem siliti s-o induram
Cel mai recent răspuns:
Albert Kurtyan , Consilier juridic
22:25, 30 Septembrie 2010