avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca indisciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca indisciplina

Buna seara.
Numele meu este Florin si am o problema care a aparut din cauza unei discutii cu seful meu direct. Sunt angajat la o societate ca sofer. In momentul semnarii contractului de munca mi s a dat si o fisa de post pentru postul de sofer. Problema a aparut in momentul in care acesta imi cerea tot mai insistent sa merg sa stau de paza la intrarea in societate sa verific cine intra si cine iese; sa activez practic ca un agent de paza. Eu i am raspuns ca nu intra in atributiile mele sa stau ca paznic in momentele in care nu am curse cu masina. Dar a doua zi m am trezit cu o suspendare pe motiv de nerespectare a sarcinilor de serviciu si stitudine necorespunzatoare in conditiile in care eu nu am ridicat tonul sau sa fiu nerespectuos. Mi s a spus "Eu sunt seful tau si trebuie sa faci ceea ce iti spun eu! Pentru ca ordinele vin de sus".Nu mi se pare normal si vreau sa stiu daca as putea face ceva in privinta asta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 1 Octombrie 2010
Depuneti plangere la ITM.In acelasi timp,depuneti contestatie impotriva acestei masuri la tribunal,deoarece angajatorul trebuia sa intreprinda cercetare disciplinara,potrivit Codului Muncii,pentru a putea ajunge la o asemenea masura.

andymaurul
Va multumesc pentru raspuns. Ei au inceput asa zisa cercetare disciplinara dar eu in aceasta perioada sunt suspendat fara plata! Mi au dat o instiintare cum de pe 30.09 pana pe 06.10 contractul meu de munca este suspendat si pe data de 07.10 sunt asteptat la sediul societatii pentru cercetare disciplinara conform art.267 din Codul Muncii. Este normal sa mi se ceara asa ceva?
Da,este normal.Va sfatuiesc sa va prezentati la data si ora stabilita de angajator si sa va aparati impotriva acuzatiilor ce vi se aduc.

andymaurul
De dus ma duc, dar problema este ca ma duc si o sa mi spuna aceleasi lucruri; cum ca eu sunt subalternul si trebuie sa fac ceea ce mi spun superiorii chiar daca nu sunt atributiile mele! Si atunci cum as putea sa ma apar? Pentru ca mie nu mi se pare abatere disciplinara neideplinirea unor ordine date de un superior(suna cam de domeniul armatei) cat timp nu sunt atributiile mele ! Deci o sa fac o plangere la Itm si probabil cu asta o sa raman.
Va multumesc.
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara ggm13 ggm13 buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific urmatorul aspect: - pina in 21 dec 2012 la societatea unde lucrez am avut un sef , un anume X, incepind cu acea ... (vezi toată discuția)
Convocator cercetare disciplinara FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, Am primit un convocator pt ca sa ma prezint la cercetare disciplinara (pe motiv absente nemotivate din 27.09 - data la care mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)