Am primit un convocator pt ca sa ma prezint la cercetare disciplinara (pe motiv absente nemotivate din 27.09 - data la care mi-am dat demisia si e inregistrata), atata doar ca nu am vrut sa ma prezint inca 10 zile in termenul de preaviz, pentru ca m-au mutat la o sectie toxica, nu ne-au dat echipament si eu fiind sensibila, imi curgea sange din nas incontinuu.
Convocatorul zice sa ma prezint in 06.10 ora, locul....dar pe plic este trecut 07.10 data depunerii la posta si 10.10.2016 - data aruncarii plicului in posta, ca nu l-am preluat personal... mai are rost sa iau legatura cu ei? e clar ca au gresit, sau ar trebui sa-i las sa emita decizia de desf. a CIM si apoi sa ma adresez instantei de judecata?
Intr-adevar, exista posibilitatea ca plicul sa fie depus tarziu la posta, astfel incat sa-l primiti dupa data convocarii.
Puteti lua legatura cu angajatorul daca doriti , daca nu asteptati sa vi se comunice decizia de sanctionare dupa care sa va adresati Tribunalului in raza careia aveti domiciliul.
Avand in vedere ca in 06.10. s-a intrunit comisia pentru cercetare....nu stiu ce-o fi cercetat, poate si-au dat seama ca au gresit si vor emite un nou convocator, sau poate au si dezbatut deja si au emis decizia de incetare...in ce termen ar trebui s-o primesc si eu?
Pana ma voi judeca cu ei, pot sa ma angajez altundeva, nu?
Potrivit art.252 alin.3 C.mun., decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Pana la pronuntarea hotararii judecatoresti si dupa pronuntarea acesteia, puteti sa va angajati in alta parte.
Vreau sa va spun ca nici pana in 10.11. nu mi-au comunicat nimic.
Am mers la ei la firma in 10.11.2016 pentru ca mai aveam de ridicat bonuri si acelea nu se dau decat personal, atunci m-au pus sa semnez de primire (am primit un exemplar, data) cele 3 decizii: de suspendare CIM (art. 52 alin2), apoi de reluare a CIM si inca una de desfacere CIM art 61 lit a). Scrie pe toate ca se comunica in 5 zile, insa ei mi le-au bagat sub nas dupa o luna.
1. Cele 45 de zile in care pot sa contest curg de la data la care am fost dupa ele si am semnat ca am primit un exemplar? Asa fac dovada ca inca sunt in termen?
2. Credeti ca daca solicit in instanta anularea celor 3 decizii, pe motiv ca nu mi-au dat posibilitatea sa ma apar (m-au chemat in 06. oct, dar am primit abia in 10 convocarea), apoi pe art. 81 alin. 8 Codul Muncii, ca mi-am dat demisia fara preaviz (desi in CIM este preaviz 10 zile) pentru faptul ca angajatorul m-a mutat la alta sectie fara acordul meu, unde conditiile toxice imi afectau sanatatea...as avea castig de cauza?
eu vreau sa se considere ca CIM a incetat prin demisie, nu cercetare disciplinara, atat!
3. Daca nu mi se va admite actiunea, ma afecteaza cu ceva ca ei mi-au desfacut CIM disciplinar (absente nemotivate)?
4. Absentele nemotivate - mi-au scris ca am avut "9 absente nemotivate in anul 2016" (dar n-am avut, decat zilele de preaviz pe care ei doreau sa le fac)..apoi mai jos pe aceeasi decizie imi spun ca am avut "4 zile de absente nemotivate"...sa fie oare greseala de-a lor (apropo, firma asta toate actele le greseste)...sau nu inteleg de ce la final din 9 au ajuns la 4 zile...mi-a pus preaviz doar jumate de zi oare?
Demisie
sanducatanas
Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un
preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)