avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numirea directorilor intr-un SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numirea directorilor intr-un SA

Prin hotarare AGEA, presedintele consiliului de administratie intr-un SA a fost numit director general. Este necesarea depunerea din nou a specimenului de semnatura la registrul comertului, chiar daca presedintele CA a depus anterior un astfel de specimen, cu ocazia numirii in functia de presedinte CA?
Cel mai recent răspuns: Mirona Filipoiu , Consilier juridic 15:36, 14 Ianuarie 2008
nu nu este nevoie, in primul rand ca este numit director printr-o hotarare si nu prin actul constitutiv;)
Nu este necesara depunerea unui nou specimen de semnatura, deoarece nu se modifica situatia juridica a acestuia.
Avand in vederea ca a fost numit prin AGEA, trebuie facuta mentiunea la Regsitrul Comertul in sensul ca Presedintele CA este si Director General. Asa prevede ;legaea societatilor comerciale.
In mod evident ca trebuie facuta modificarea la Reg Com.
Nu cred sa fie necesara redepunerea specimenului de semnatura, dar cred ca depinde si de modul de redactare al AGEA. Daca nu se intelege clar ca acea persoana era presul CA si ca avea deja depusa o astfel de semnatura in specimen... pot sa vi-l ceara din nou!
Uneori depinde si de cel care va preia dosarul.
cred ca ai dreptate, totul depinde de judecator, merci. Dra e adevarat ca o persoana poate avea mai multe semnaturi in functie de calitatea in care semneaza?:D

Alte discuții în legătură

Administrator persoana juridica la un srl Andreea.B Andreea.B Buna dimineata, Pentru numirea unui administrator persoana juridica la un SRL de ce acte am nevoie? Specimenul de semnatura il da reprezentantul permanent ... (vezi toată discuția)
Contractul de administrare Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este obligatoriu inregistrarea contractului de administrare la Registrul Comertului? Se presupune ca administratorul este delegat de catre asociatul unic ... (vezi toată discuția)
Procura! Val1977 Val1977 Buna ziua, Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la ... (vezi toată discuția)