avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procura!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procura!

Buna ziua,

Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la registrul cometului din localitatea respectiva si pentru ca nu am putut depune in ziua respectiva toate actele, cei de acolo ne-au spus ca eu pot face procura asociatului meu si astfel nu va fi nevoie sa ma deplasez din nou acolo.
Doresc sa semneze in locul meu oriunde este nevoie in vederea rezolvarii situatiei. Stiu ca acest lucru trebuie specificat clar in procura respectiva. Imi puteti spune, in afara de reprezentarea la registrul comertului, unde anume ar mai trebui sa specific ca ma poate reprezenta si poate semna in locul meu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Val1977 , utilizator 17:32, 26 August 2008
Procura se face la un notar public, pentru a fi un document legalizat, ii spuneti notarului ce doriti si acesta va da pe loc toate informatiile de care aveti nevoie.
In procura se va specifica ca asociatul dvs va poate reprezenta in vederea cedarii partilor sociale detinute in cadrul societatii , avand in acest sens drept de semnatura.Tot in procura se pot specifica si detalii de genul....`` numitul Y il reprezinta pe X -cedent, in vederea semnarii contractului de cesiune cu cesionarul Z, a hot AGA, a actului aditional la actul const cat si la ORC , plus alte detalii referitoare la activ si pasiv(astea ptr o cat mai mare siguranta)
Decat sa stati o jumatate de zi la notar cu toate actele firmei(poate va trimite si la Reg. Com. sa scoateti un certificat constatator ca sa vada starea actuala a firmei) mai bine mergeti la serviciul de consultanta din cadrul Reg. Com. si va redacteaza toate actele.
Hot. Aga, actul aditional la actul constitutiv si contractul de cesiune a partilor sociale nu le semnati la ORC, le semnati unde doriti dvs. Noul asociat, cesionarul, se va prezenta apoi la ORC sa dea specimen de semnatura si sa depuna actele in vederea inregistrarii mentiunii corespunzatoare. Nu e necesara o procura.
De acord cu Diana, pentru depunerea dosarului la ORC nu este nevoie de o procura, este suficient o delegatie din partea administratorului. In ceea ce priveste noul asociat, acesta poate da declaratia (in sesnsul ca indeplineste conditiile prevazute de lg sa detina calitatea de asociat) fie la notar, fie la ORC. Specimenul de semnatura este necesar numai daca noul asociat va detine si calitatea de administrator.

Alte discuții în legătură

Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)