avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procura!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procura!

Buna ziua,

Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la registrul cometului din localitatea respectiva si pentru ca nu am putut depune in ziua respectiva toate actele, cei de acolo ne-au spus ca eu pot face procura asociatului meu si astfel nu va fi nevoie sa ma deplasez din nou acolo.
Doresc sa semneze in locul meu oriunde este nevoie in vederea rezolvarii situatiei. Stiu ca acest lucru trebuie specificat clar in procura respectiva. Imi puteti spune, in afara de reprezentarea la registrul comertului, unde anume ar mai trebui sa specific ca ma poate reprezenta si poate semna in locul meu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Val1977 , utilizator 17:32, 26 August 2008
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Noul asociat a dat deja specimen de semnatura si declaratie ca indeplineste conditiile prevazute de lege sa detina calitatea de asociat la ORC.
Cei de la ORC ne-au spus ca in mod normal, la ridicarea actelor este nevoie ca toti trei sa semnam si pentru ca eu nu mai pot ajunge in acel oras trebuie facuta procura.

Mi se pare o aberatie, adica dc eu am imputernicire avocatiala / delegatie din partea societatii si fac toate demersurile la ORC, dar nu pot sa ridic actele?#-o

Nu stiu despre ce localitate este vorba, dar asa ceva nu am mai intalnit ...

Mentiuile care se fac la ORC in urma cesiunii, cad in sarcina administratorului societatii care la randul sau poate delega un tert si in niciun caz nu este nevoie de semnatura tuturor asociatilor ptr. depunere adosarului sau ridicarea incheierii judecatoresti care se va elibera.
denisas a scris:

Mi se pare o aberatie, adica dc eu am imputernicire avocatiala / delegatie din partea societatii si fac toate demersurile la ORC, dar nu pot sa ridic actele?#-o


Era bine daca era cum banuiti dvs. (adica sa fi mandatat un avocat pentru redactarea actelor si .. alergatura).
Ma tem insa ca e cum banuiesc eu. Domniile lor s-au sus la minunatul birou de consultanta ORC care sa le intocmeasca actele, iar acestia le pretind sa se tina de manuta la semnarea actelor redactate de ei ... (si alte drumuri inutile)
Ajungem din nou la fraza draga mie si pe care am tot scris-o pe acest site: Ceea ce initial pare ieftin, in final poate sa coste foarte scump. Desi ca nici ORC nu prea face acte pe de-a moaca (un avocat v-ar fi scutit de multe drumuri inutile).
Pana la urma, da, aveti dreptate.

Acum avem deja actele redactate si daca trebuie facuta procura...o sa facem si asta. Cu procura , mai este vreo problema?
O procura in care sa speciofic ca ma poate reprezenta oriunde este nevoie
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Val1977, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)