avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Administrator persoana juridica la un SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Administrator persoana juridica la un SRL

Buna dimineata,

Pentru numirea unui administrator persoana juridica la un SRL de ce acte am nevoie?
Specimenul de semnatura il da reprezentantul permanent sau persoana juridica?
Am nevoie de hotarare AGA a administratorului pers jur prin care isi numeste reprezentantul permanent sau nu?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:04, 12 August 2010
persoana juridica trebuie sa desemneze o persoana fizica in baza unui contract de mandat iar aceasta va depune documentele...
De regula, administratorul este desemnat de catre asociati in cadrul redactarii Actului constitutiv, la capitolul "Administrarea societatii".
Acesta va trebui sa dea o declaratie pe care o semnaza in fata directorului ORC, precum si un specimen de semnatura tot acolo.
Daca vreti sa-i retrageti mandatul vechiului administrator si sa numiti altul, atunci va trebuie o AGA cu aceste puncte, depusa la ORC, cu alta declaratie si alt specimen de semnatura al noului admin..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unui administrator smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca , pentru excluderea unui administrator dintr-un SRL, numit prin Actul Constitutiv este suficienta o imputernicire ... (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare reprezentant legal ?? adela05 adela05 1. La un SRL am 5 administratori care lucreaza impreuna. Unul dintre ei este reprezentantul legal, numit prin act constitutiv. Ca sa numesc un alt ... (vezi toată discuția)