avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale excluderea unui administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

excluderea unui administrator

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca , pentru excluderea unui administrator dintr-un SRL, numit prin Actul Constitutiv este suficienta o imputernicire avocatiala pentru a reprezenta unul din asociati la AGA.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 22:49, 10 Martie 2012
Administratorul nu se exclude, i se retrage mandatul.
Pentru inceput, este nevoie de hotararea AGA, cu ordinea de zi - retragerea mandatului fostului admin. si numirea altuia.
Apoi, va trebuie redactarea unui act constitutiv actualizat, cu numele noului admin.,copie dupa CI al noului administrator, precum si declaratia acestuia si specimenul de semnatura.
Toate documentele se depun la ORC si de un avocat cu imputernicire din partea asociatilor.

Multumesc frumos! Nelamurirea mea este daca la hotararea AGA pentru a se retrade drepturile unui administrator , un asociat poate fi reprezentat de un avocat printr-o imputernicire avocatiala sau trebuie un mandat special-o imputernicire speciala, astfel incat respectiva hotarare AGA sa poata fi considerata valabil constituita!?

Daca m-am exprimat necorespunzator, va rog sa ma scuzati.

Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare reprezentant legal ?? adela05 adela05 1. La un SRL am 5 administratori care lucreaza impreuna. Unul dintre ei este reprezentantul legal, numit prin act constitutiv. Ca sa numesc un alt ... (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)
Administrator persoana juridica la un srl Andreea.B Andreea.B Buna dimineata, Pentru numirea unui administrator persoana juridica la un SRL de ce acte am nevoie? Specimenul de semnatura il da reprezentantul permanent ... (vezi toată discuția)