avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contractul de administrare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contractul de administrare

Este obligatoriu inregistrarea contractului de administrare la Registrul Comertului? Se presupune ca administratorul este delegat de catre asociatul unic printr-un contract de administrare si nu numit printr-o hotarare!
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 09:02, 5 Noiembrie 2008
Inregistrarea contractului de administrare nu este obligatorie la registrul comertului. Devine obligatoriu numai daca este singurul act pe care il aveti privind numirea administratorului, intinderile drepturilor si obligatiilor acestuia.
Dar devine destul de scump, in sensul ca va trebui publicat in monitorul oficial.
V-as sfatui sa redactati o hotarare de numire a administratorului, in care sa treceti si puterile conferite acestuia, si sa o depuneti pe aceea, ati reduce costurile considerabil.
De unde obligatia de a publica un contract, cu atat mai putin a celui de administrare?
Reformulez intrebarea: este vorba despre o societate care are un administrator inregistrat la ORC, dar daca asociatul unic deleaga unele atributii altui administrator si incheie cu acesta un contract de administrare, este posibil ca cel de-al doilea administrator sa nu fie inregistrat la ORC?
Cred ca este necesara inregistrarea la ORC a celui de-al doilea administrator deoarece altfel, numirea acestuia si actele emise in numele firmei sau pentru firma nu pot fi opozabile tertilor (este de asemenea obligatorie si inregistrarea specimenului de semnatura al reprezentantului legal).
Inscrierea in Registrul Comertului a unui administrator este menita sa faca acest lucru opozabil tertilor, deci .. DA ... ar trebui sa inregistrati acest administrator la reg Com, fie ca inregistrati contratul de administrare, fie ca redactati o Hotarare a asociatilor prin care stabiliti faptul ca societatea va fi administrata de catre ..., avand urmatoarele atributii ..., stabilind limitele competentei acestui administrator (asta daca ramane ca administratorul inscris in actul constitutiv isi indeplineste si el anumite atributii.) Sau poate cei doi administratori au puteri depline si obligatii de asemenea, caz in care doar spuneti in hotarare ca se mai numeste un administrator .. in baza contractului de administrare nr .... si faptul ca noul administrator are aceleasi atributii inscrise in actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de administrator soc comerciala matar matar in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc ... (vezi toată discuția)
Numirea directorilor intr-un sa i_simina i_simina Prin hotarare AGEA, presedintele consiliului de administratie intr-un SA a fost numit director general. Este necesarea depunerea din nou a specimenului de ... (vezi toată discuția)