avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie in indiviziune

Buna ziua,

Impreuna cu ceilalti mostenitori, vrem sa construim o anexa la o casa in mediul rural, aflata in indiviziune. Diverse obstacole au impiedicat succesiunea si am vrea sa construim aceasta anexa inainte ca succesiune sa fie definitivata anuntandu-se un demers costisitot si de lunga durata.

Este posibila primirea autorizatiei de constructie in aceste conditii, pe baza certificatului de mostenitor si cu acordul tuturor mostenitorilor casei si terenului pe care se va construi anexa? Sau legislatia actuala nu permite construirea unei anexe "la comun", obligand iesirea din indiviziune?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: emyo , utilizator 12:38, 1 Octombrie 2010
Se poate sa construiti "la comun" dar autorizatia de construire trebuie solicitata de catre proprietarul terenului sau de catre persoane care detin acordul proprietarului sa utilizeze acest teren, trebuie sa dovediti ori ca sunteti proprietarii terenului ori ca aveti permisiunea proprietarului sa edificati o constructie pe acest teren.
rbr a scris:

Se poate sa construiti "la comun" dar autorizatia de construire trebuie solicitata de catre proprietarul terenului sau de catre persoane care detin acordul proprietarului sa utilizeze acest teren, trebuie sa dovediti ori ca sunteti proprietarii terenului ori ca aveti permisiunea proprietarului sa edificati o constructie pe acest teren.

Va multumesc! Este oare deajuns prezentarea actului de proprietate al defunctului impreuna cu certificatele de mostenitor ale tuturor mostenitorilor, cat si acordul fiecaruia pentru elibrarea autorizatiei de constructie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren ralu192000 ralu192000 Buna ziua, eu am o problema cam incalcita. Bunicii sotului meu au avut 7 copii (2 baieti, 5 fete), carora le-au lasat mai multe terenuri, \\\"la comun\\\". ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ana antonia ana antonia Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva lamuriri privind urmatoarea situatie. Sotul meu impreuna cu cei doi frati in urma sucsesiuni incheiate ... (vezi toată discuția)