avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlaturare de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlaturare de la mostenire

Parintii mei au divortat dupa mai bine de 20 de ani de chin,timp in care tata alcoolic o dadea afara pe mama spunand ca este casa lui.Apartamentul a fost cumparat cu credit in timpul casatoriei,tata are 35 ani vechime,mama doar 11 pentru ca a stat acasa,s-a ocupat de cresterea mea si de treburile casnice,dar si pentru ca nu isi mai gasea de lucru in anii dinaintea pensionarii decat menaj la familii.
Acum 4 ani si jumatate mama a parasit locuinta nemaiputand suporta agresivitatea lui si a locuit la mai multe batrane unde a facut menaj.Tata m-a vizitat un an pe mine fara sa e certam,pentru ca brusc acum 3 ani sa inceapa cu amenintari din doua in doua zile la telefon si acasa asupra mea,a sotului si a copilului sa-i spunem unde e mama sa o omoare.Am bilete de amenintare lasate si la o matusa care nu are nici o legatura cu situatia lor,cum nu avem nici noi,precum si inregistrari telefonice,plangeri la politie .De cateva luni de cand mama a intentat divort nu ne-a mai deranjat.Relatia s-a stricat,dar nu din vina mea,nu l-am mai vizitat sau sunat.
Ieri s-a pronuntat divortul de comun acord si mama a fost intrebata de avocata lui daca este de acord cu partajul,ea raspunzand ca da.A fost mirata sa constate ca tata doreste acum partajul si casa,ceea ce inainte nici nu vroia sa auda despre vanzarea casei.El doreste partaj in instanta ,i-a cerut cartea de munca,spunand ca de obicei ca este casa lui.Mai mult decat atat surorile lui care au mai intervenit si in casnicie de cateva ori i-au spus mamei ieri ca este casa lui,de aici ma gandesc ca este "sfatuit" ce sa faca.Mentionez ca sunt singurul copil legitim si ca toata viata mi-a spus ca noi nu avem dreptul la casa si ca o da nepotilor,fara a- i fi facut eu sau mama vreo neplacere .
Intrebarea mea este daca ar putea tata dupa partaj sa-si cumpere o casa pe numele rudelor ori sa le dea lor banii in scopul de a ma indeparta de la mostenire si daca as mai avea ce face sau daca pot preveni acest lucru .Va multumesc foarte mult si imi cer scuze pentru povestea lunga.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:04, 1 Octombrie 2010
Tatal dvs poate instraina partea lui ce-i revine in urma partajului
ca si bunurile sale proprii.
Fiind vorba de bunuri proprietatea sa poate dispune de ele.
Ar fi bine ca mama dvs. sa-si angajeze avocat si nu sa mearga la partaj fara sa isi apere drepturile...
Tatal dvs. poate face ce vrea cu bunurile a carui proprietar este cat timp este in viata iar dvs. nu puteti face nimic...
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna dimineata.
chiar daca tatal dvs. a lucrat cu carte de munca o perioada mai lunga decat mama dvs., asta nu presupune neaparat ca tatalui dvs. i se cuvine o cota parte din imobil mai mare .
se va lua in considerare in procesul de partaj si munca in gospodarie a mamei dvs., etc. etc.
procesul va fi unul de durata si nu-i recomand mamei dvs. sa renunte la imobil fara a se lupta pt. dreptuirle sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat ... ioana2828 ioana2828 Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat de situația în care sunt. Părinții mei sunt despărțiți de aproximativ doi ani, dar ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie, partaj ninjolina ninjolina Divort, custodie, partaj Buna ziua, sunt din Baia Mare, iar in prezent locuiesc in Targu-Mures (de aproape 3 ani.). Am fost casatorit timp de 7 ani, ... (vezi toată discuția)