Fiul meu a primit azi o amenda de circulatie pentru depasirea vitezei . Pe o prtiune de drum pe E60 limita este de 50 km/h , si cica el a mers cu 71km/h. A primit 3 puncte penalizatoare si 240lei amenda -120 lei in 48 ore.
Am verificat Codul rutier si la Cap VII art 98 pct.2. se precizeaza: " Un punct - amenda reprezinta valoric 10%din salariul minim pe economie,,,,,,,,,".Adica : sal.minim=600 ron, 3 puncte= 30% , 600x30%=180 lei si nu 240 lei.
Sau nu inteleg eu bine Codul?
Daca am dreptate, pot sa fac contestatie, cu toate ca PV a fost semnat de fiul meu? Unde se depune contestatia?
Multumesc.
Mesaj reeditat.
Au fost aplicate 4 puncte amenda=240 lei- clasa a II-a de sanctiuni - art.98 al.4 lit b) din OUG 195/2002 si 3 puncte penalizare potrivit art.108 al.1 lit.b) pct.2- pentru depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv .
Plangerea contraventionala se depune la judecatoria in raza careia a fost constata contraventia.
Solicitati in instanta ca intimata sa depuna:
-certificatul de omologare al aparatului radar,
-buletinul de verificare metrologica,
-autorizatia de operator radar,
-plansele foto.
Putei face contestatie inc are s[ solicitati nulitatea procesului-verbal.
Contestaita se depune la judecatoria in a carei raya teritoriala a
fost constata contraventia.
Radar
elaparaschiv
Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)