avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art 1111 Cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art 1111 Cod civil

in cazul in care se face actiune in instanta pentru recuperarea unei datorii, producatoare de penalitati, iar debitoarea face plati partiale, este posibil ca in temeiul art 1111 cod civil, aceste plati partiale creditoarea sa le impute pe penalitati, sa nu considere inca achitat debitul principal si sa calculeze mai departe penalitati de intarziere la nivelul intregii datorii?
Cel mai recent răspuns: cristinaaaaaa , utilizator 11:16, 1 Octombrie 2010
Ati mai pus odata aceasta problema.

Debitoarea face plati partiale - datorie si penalitati. Intai se scad penalitatile apoi se incepe diminuarea datoriei fara penalitati.
Stiu ca am mai pus aceasta problema, dar inca nu m-am edificat.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 1111 cod civil!!! xm xm Am o nelamurire legata de interpretarea art.1111 C civ. In cazul in care am de recuperat o datorie, neachitata la scadenta si deci careia, conform contractului ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la penalitati? ony ony Va salut! Poate ma ajuta si pe mine cineva.... multumesc anticipat.. Am un dosar in care reclamanta solicita penalitati de intarziere si ...dobanda legala la ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)