avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobanda legala la penalitati?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobanda legala la penalitati?

Va salut!
Poate ma ajuta si pe mine cineva.... multumesc anticipat..
Am un dosar in care reclamanta solicita penalitati de intarziere si ...dobanda legala la penalitati? Precizez ca debitul este stins de aproape 1 an. Spuneti-mi si mie daca exista vreu suport legal in acest sens (dobanda legala la penalitati), eu nu am gasit nimic deocamdata...
Cel mai recent răspuns: Toth Sz. , utilizator 14:03, 2 Iunie 2006
....daca am inteles bine, debitul principal s-a stins acum un an... atunci despre ce penalitati mai vb?
si inca ceva, penalitatile nu se mai pot cere data fiind faptul ca in conf cu dispozitiile art. 1111 Cod civil plata partiala asupra creditului si dobanzii, se imputa mai intaio asupra dobanzii" or in aceste circumstante este clar ca creditorul avea obligatia ca la data lichidarii debitului de baza sa retina si penalitatile percepute pana in acel moment! Prin prisma principiului accesorium sequitur principale, s-au stins si penalitatile si odata cu ele si dobanda legala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 1111 cod civil!!! xm xm Am o nelamurire legata de interpretarea art.1111 C civ. In cazul in care am de recuperat o datorie, neachitata la scadenta si deci careia, conform contractului ... (vezi toată discuția)
Art 1111 cod civil cristinaaaaaa cristinaaaaaa in cazul in care se face actiune in instanta pentru recuperarea unei datorii, producatoare de penalitati, iar debitoarea face plati partiale, este posibil ca ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati calculate la debite prescrise parabola parabola Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: la o institutie bugetara, in urma unui control se constata un debit nerecuperat ce dateaza din anul 2007. La ... (vezi toată discuția)