Buna ziua,
ma ajuta cineva, va rog frumos cu urmatoarele inregistrari contabile?
Am o chitanta prin care am platit la primarie taxa de timbru judiciar in valoare de 192 lei. Cum inregistrez aceasta chitanta in contab?
Si mai am o factura cu manopera termosistem de la o firma care a efectuat izolatia sediului. este corecta urmatoarea inreg: %=401 4552.66
628 3671.5
4426 881.16 ?
in privinta taxei judiciare de timbru recomand contarea in cheltuieli. asta daca de exemplu nu este aferenta unui mijloc fix. este important sa precizati in legatura cu ce s-a platit acea taxa extrajudiciara de timbru.
in privinta izolatiei sistemului de incalzire a sediului recomand indisponibilizarea sumei ca o apreciere a mijlocului fix.
taxa judiciara s-a platit ptr deschiderea unui dosar la judecatorie.
In ceea ce priveste izolarea nu stiu ce inseamna '' indisponibilizarea sumei ca o apreciere a mijlocului fix''. Daca vreti sa fiti mai explicit, ca pentru un incepator.
pentru taxa judiciara daca este platita prin casa si aveti chitanta puteti inregistra 635 la 5311 direct.
in privinta indisponibilizarii aceasta insemna includerea acesteia in valoarea mijlocului fix caruia ii este aferenta si anortizarea ei pe perioada ramasa.
daca imobilul este in chirie, tinad cont ca valoarea lucrarii este de peste 1800 lei, la fel se constituie un mijloc fix care se amortizeaza pe perioada contractului de inchiriere.
Contract ipoteca
luciapap
Pt deschiderea unei linii de credit a trebuit sa giram cu un teren, sa facut un cotract ipoteca care sa dus la un notar public care a emisa factura pe care ... (vezi toată discuția)
Contabilitate
getazan
varog sa ma ajutati care sant inregistrarile contabile la o societate nou infiintata:capital subscris si varsat si cheltuielile de infiintare ale ... (vezi toată discuția)