avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

varog sa ma ajutati care sant inregistrarile contabile la o societate nou infiintata:capital subscris si varsat si cheltuielile de infiintare ale societatii,deasemeni aceste cheltuieli de infiintare sant cu banii personali ai asociatului.Ulterior asociatul unic a mers la reg.comertului si a mai atras in firma 2 administratori s-au facut si aici niste cheltuieli tot cu banii personali,cum inregistrez aceste cheltuieli?multumesc pt.ajutor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:58, 10 August 2011
1.Inregistrarea capitalului social subscris de catre asociat
456=1011
2.Inregistrarea aportului asociatului
5121=456
3. Inregistrarea varsarii capitalului social
1011=1012

Pentru cheltuieli si tot ceea ce a adus ca si aport in societate asociatul unic, faceti un contract de imprumut intre acesta si societate. Ii dati un numar de inregistrare. Taiati si chitanta pentru sumele respective. Inregistrati :
5311=456

Dupa aceea inregistrati cheltuielile:
622=5311 doc. de la notariat
628=5311 doc. de la ONRC
635=5311 alte taxe
Daca societatea este inregistrata ca platitoare de TVA, il inregistrati si pe acesta in cont 4426.
Nu ati mentionat de unde aveti chitante. Reveniti cu detalii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea srl sanducatanas sanducatanas AM O MARE RUGAMINTE: Am infiintat o SRL si vreau sa stiu exact ce operatiuni contabile trebuie sa fac. 1.Cheltuieli de infiintare 1100 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ch. infiintare srl neplatitor de tva Mariralu Mariralu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste urmatoarele date : 1. SRL a apelat la serviciile unei societati pentru infiintare. ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)