Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: pe 16 august 2010 s-a incheiat concediul de 2 ani de cresterea a copilului. Am revenit la locul de munca anterior, iar dupa cateva zile in care mi-au refacut contractul de munca si m-au lasat sa cred ca totul e ok, mi-au dat preaviz de 20 de zile lucratoare, desfiintandu-mi postul cu art.65(1), din motive ce nu privesc persoana angajatului. As dori sa aflu daca pot primi un salariu compensatoriu, sau chiar 2 (firma este un dealer auto - deci in domeniu comert) si ce trebuie sa fac? Preavizul a expirat pe 20 septembrie 2010, am luat salariul pentru perioada lucrata, nu si documentele pt somaj. Cum procedez? Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Da, dar tocmai am citit pe forum aici ca se poate solicita acest salariu timp de 6 luni de la data concedierii. Oare exista si un articol in acest sens, pentru a da mai multe detalii in caz ca am nevoie? Va multumesc!
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia - art.283 alin.1 lit.e C.mun.
Cum ma sfatuiti sa procedez acum: sa astept sa imi dea documentele de lichidare, adeverinta de somaj, carte de munca etc. si apoi sa cer salariul compensatoriu? Sa depun o cererea pentru acest salariu sau o notificare? Imi trebuie nr de inreg. pt a fi in regula, nu-i asa?
Voiam sa mai intreb ceva: firma este un concesionar auto, se incadreaza in ramura de comert pt a cere 2 salarii cum prevede contractul pe aceasta ramura? sau trebuie sa figureze in anexa 3 a contractului pt a putea cere aceste salarii?
CCM la nivel de ramura comert este aplicabil societatilor care au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publica, distributia, inchirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92.
Depuneti cererea de acordare a salariului compensatoriu si inregistrati-o la societate, astfel incat sa aveti dovada solicitarii dvs.
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)