avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

data nasterii:24 februarie 1952.
grupa II de munca timp de 14 ani
DACA POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT PARTIAL SI CIND !!
DACA LEGEA 118 /2010 IMI INTERZICE PENSIONAREA ANTICIPATA PARTIALA !!!!
CU MULTUMIRI,
Dron VIRGIL >>>
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:40, 2 Octombrie 2010
Nu ati spus cati ani de cotizare aveti in total.Presupunand ca este vorba de un barbat,atunci avem urmatorele variante:1-Pensie pentru limita de varsta la 62 de ani(3 ani reducere pentru 14 de ani in grupa II-a de munca)si un stagiu complet de cotizare de 35 de ani,sau minim de 15 ani).2-Pensie anticipata partial la 60 de ani si un stagiu de cotizare tot de 35 de ani.Daca presupunerile mele nu sunt corecte atunci reveniti cu alte date si elemente ajutatoare.O zi buna.
Va rog sa reveniti si sa precizati stagiul de cotizare realizat (vechimea in munca). Precizati si eventualele perioade in care ati efectuat stagiul militar, ati beneficiat de somaj etc., in ani si in luni.

In privinta categoriilor de pensie anticipata / anticipata partiala, acestea nu se mai acorda in perioada 03.07.2010-31.12.2010.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata in 2011 veronicam veronicam La ce varsta se poate iesii la pensie in 2011, pensi a anticipata este valabila in 2011 ? legea 118/2010 este pana la 31.12.2010 ! (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Bercea Mihai Bercea Mihai Am implinit 59 ani in luna mai a acestui an; din data de 01.06.2009 am fost scos in somaj, am primit ajutor de somaj pana in luna septembrie 2010. Am o ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am avut functia de director influenteaza pensia? AFANFANA AFANFANA In perioada mai 1993 -decembrie 2003 am avut functia de director la un S.A. (prestari servicii)cu capital de stat si privat ,acum doresc sa introduc dosar pt. ... (vezi toată discuția)