avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Am implinit 59 ani in luna mai a acestui an; din data de 01.06.2009 am fost scos in somaj, am primit ajutor de somaj pana in luna septembrie 2010. Am o vechime in munca de33ani si4 luni; fara stagiu militar, fara perioada in care am urmat cusurile facultatii si fara perioada in care am beneficiat de ajutorul de somaj. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac de aici mai departe ca sa-mi pot castiga cinstit o pensie, stiut fiind faptul ca in conditiile actuale si la varsta mea nu ma mai angajeza nimeni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:35, 1 Noiembrie 2010
In primul rand, anul acesta nu puteti solicita nimic chiar daca indepliniti conditiile. Potrivit art. 10, alin. (1) din Legea nr. 118/2010, in perioada 03.07.2010 - 31.12.2010 in sistemul public de pensii dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata nu se mai aplica.

In al doilea rand, pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii: sa aveti varsta de 60 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Dvs. nu ati in deplinit niciuna dintre cele doua conditii.

Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata dronvirgil dronvirgil data nasterii:24 februarie 1952. grupa II de munca timp de 14 ani DACA POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT PARTIAL SI CIND !! DACA LEGEA 118 /2010 IMI INTERZICE ... (vezi toată discuția)
Am 52 ani, 30 ani stagiu de cotizare, pot beneficia de pensie anticipata la varsta asta? adina52 adina52 buna, am 52 ani, am cotizat pt.30 ani in sistemul public de pensii si vroiam sa stiu daca pot iesi la pensie anticipata sau anticipata partiala. va multumesc ... (vezi toată discuția)
Probleme pensionare - concediu de odihna, salarii compensatorii mona78_bz mona78_bz Buna ziua! Incep prin a-mi relata problema mea: ,, in data de 04.08.2010 ,in urma clasarii mele ca inapt militar de catre comisia de expertiza ... (vezi toată discuția)