Buna ziua! Incep prin a-mi relata problema mea:
,, in data de 04.08.2010 ,in urma clasarii mele ca inapt militar de catre comisia de expertiza medico-militara , am fost trecuta in rezerva , respectiv pensionata pe caz de boala cu pensie de invaliditate gr.III."
1. Daca in cursul anului 2010 , doar in luna ianuarie am fost efectiv la serviciu , iar din luna februarie si pana la data de 04.08.2010 , am fost in concediul medical , inspectoratul de politie trebuie sa imi plateasca zilele de concediu de odihna neefectuate , cate la numar ?...stind ca daca esti in concediu medical majoritatea anului , beneficiezi integral de concediu de odihna , adica nu se diminueaza!?!
2. Dca mai beneficiez de salarile compensatorii sau cele 10 salarii prevazute ca ajutor?.....la aceea data era leg.119/2010 , dar nu era abrogata nici leg.179/2004 , care prevedea acest lucru. Stind ca de la 01.01.2011 , noua lege a pensiilor le prevede mi s-a spus ca nu beneficiez de acestea intrucat in perioada 06.07.2010 - 31.12.2010 acestea au fost suspendate...... oare nu suna a discriminare!???!...am castig de cauza in instanta?
In speranta ca voi primi un raspuns de la dumneavoastra , tin sa va multumesc anticipat.
cu stima , Monica
Va raspund doar la intrebarea nr. 2. Potrivit art. 9 din Legea nr. 118/2010, nu beneficiati de salarii compensatorii. Acest act normativ a produs efecte in perioada 03.07.2010 - 31.12.2010, perioada in care v-ati pensionat dvs.
Nu castigati in instanta, Legea nr. 118/2010 este act normativ cu caracter special. Prevederile unui act normativ cu caracter special se aplica intotdeauna cu intaietate.