avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada in care am avut functia de director ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada in care am avut functia de director influenteaza pensia?

In perioada mai 1993 -decembrie 2003 am avut functia de director la un S.A. (prestari servicii)cu capital de stat si privat ,acum doresc sa introduc dosar pt. pensionare la limita de varsta.
Aceasta perioada ma ajuta cu ceva la pensie?
Unde ma pot informa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:07, 1 Februarie 2012
1. Orice perioada de activitate profesionala in urma careia ati obtinut un venit si ati platit contributia la pensie este considerata stagiu de cotizare la pensie.

2. Precizati data nasterii, sexul si stagiul de cotizare (vechime in munca) si va spunem cand si ce fel de pensie puteti solicita.
AFANFANA a scris:
In perioada mai 1993 -decembrie 2003 am avut functia de director la un S.A. (...)
Aceasta perioada ma ajuta cu ceva la pensie?

Perioada in sine reprezinta stagiu de cotizare. Functia indeplinita este irelevanta in privinta determinarii cuantumului pensiei. Ceea ce conteaza sunt veniturile pentru care s-a retinut CAS (contributia de asigurari sociale) si care sunt inscrise in carnetul de munca sau sunt dovedite cu adeverinte.
Anul nasteri aprilie 1952 ,41 ani vechime inclusiv stagiu militar 2 ani.

masculin
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Pentru un barbat nascut in 1952 varsta standard de pensionare este de 65 de ani iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani.

2. Puteti solicita:
- pensie de limita de varsta, la 65 de ani, in aprilie 2017;
- pensie anticipata partiala, la 60 de ani, in aprilie 2012;
- pensie anticipata, la 60 de ani, in aprilie 2012, daca ati avea un stagiu de cotizare de 43 de ani (fara stagiul militar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)
Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)