avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire

Poate fi un avocat imputernicit doar (explicit) pentru motivarea apelului?
Pe imputernicirea avocatiala depusa la dosar nu exista semnatura clientului (domiciliat in germania). Avea dreptul sa motiveze apelul?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:13, 21 Decembrie 2007

Da.

Daca cititi cu atentie imputernicirea scrie pe ea ca semnatura clientului nu e necesara daca avocatul atesta identitatea partilor, a continutului si data contractului de asistenta juridica in baza caruia s-a eliberat imputernicirea.
scrie doar :

subsemnatul x imputerniceste cabinetul Y pentru motivarea apelului in cadrul proces...

Jos stampila si semnatura cabinet avocat
Atit si nimic mai mult.Este asa ceva legal?? si a fost depus la instanta.
am uitat sa scriu sus scrie IMPUTERNICIRE AVOCATIALA
Nu stiu ce sa zic... am observat ca prin provincie se poarta tot felul de fituici cu titlu de imputernicire, desi, dupa lege ar trebui sa aiba un anume format ....

Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2007
romascanu, moderator
ati putea sa imi dati legea,este intr-adevar o coala de hirtie simpla sus scrie imputernicire avocatiala si jos este semnata doar de avocat si are o stampila a cabinetului. Clientul german sau un imputernicit de al lui nu trebuia sa semneze??Cum este procedura la cetateni straini,daca ei nu au fost in tara,nu trebuie sa trmita o imputernicire sau ajunge o afirmatie a cabientului de avocati si gata eu trebuie sa o iau de buna?Nicunde nu exista semnatura clientului.
pai aici in provincie avem alte legi ca in bucuresti ? sau aici merge cu fituici?unde pot sa fac o plingere in aceasta privinta?

si de ce este partiala,este voie asa ceva un avocat sa aiba doar dreptul sa scrie motivarea(la proces nici nu a avenit),asta insemana ca avea dreptul sa declare apelul?

va mutumesc

Alte discuții în legătură

Declarare apel - rog raspuns urgent Mary355 Mary355 Am o intrebare legata de o imputernicire avocatiala a fostului meu sot (cetatean german",care a fost depusa la instanta sub aceasta forma: "Domnii avocati X ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)
Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)