Am o intrebare legata de o imputernicire avocatiala a fostului meu sot (cetatean german",care a fost depusa la instanta sub aceasta forma:
"Domnii avocati X si Y se imputernicesc de catre clientul Z (fostul meu sot,cetatean german domiciliat in Germania) in baza contractului de asistenta nr.000000 sa exercite urmatoarele activitati:REDACTARE APEL impotriva sentintei 000000"
jos data si semnatura cabinetului avocatial cu stampila.
Nici unde nu exista semnatura fostului sot si nici o imputernicire data la notar.
O foaie simpla de hirtie. Conform acestui text avea avocatul X si Y dreptul de a DECLARA apelul?"
Este aceasta imputernicire avocatiala nesemnata legala? Avocatii nici nu s-au prezentat la proces.
Este.
Imputernicirea este valabila fara semnatura partii in situatia in care avocatul atesta identitatea partii, a continutului si a datei contractului de asistenta juridica in baza caruia s-a eliberat imputernicirea. (Vointa sotului de a fi reprezentat pentru acesta activitate este exprimata in contractul de asistenta juridica despre care se face vorbire in imputernicire).
Dar... puteti cere in instanta prezentarea contractului, caci in acest caz, daca nu exista contract juridic legal incheiat, abia atunci imputernicirea nu e legala. Astfel, ridicati exceptia lipsei calitatii de reprezentant, solicitand prezentarea contractului in instanta. :D
Se intampla ca, rareori, avocatii sa nu aiba contract cu un client datorita distantei etc. #-o
Iar acea imputernicire era frumos sa fi avut si o mentiune privitoare la faptul ca acceptul clientului este in acord cu un contract incheiat cu soc de avocati sau cabinetul, contract nr... etc. Dar, ma rog, daca-l prezinta, e legal si are si data certa, ca sa se vada ca e incheiat inaintea iesirii din termenul de apel, totul e ok iar dv. puteti merge mai departe cu procedura.
Daca sotul dv. nu era in tara, puteti banui ca e ilegal incheiat, daca insa era in tara, slabe sanse sunt ca sa nu fi semnat acel contract.
daca cer in instanta contractul de asistenta juridica,mai poate fi acesta falsificat? Adica datat anterior?
Multumesc
Alte discuții în legătură
Imputernicire
Mary355
Poate fi un avocat imputernicit doar (explicit) pentru motivarea apelului?
Pe imputernicirea avocatiala depusa la dosar nu exista semnatura clientului ... (vezi toată discuția)