Pentru ca in josul anexei nr. 2 scria maruntel de tot, instanta nu a mai citit toata anexa nr. 2, respectiv ca avocatul care a pus semnatura si stampila pe contract isi asuma o raspundere “
Atest identitatea partilor, continutul si data contractului de asistenta juridica in baza caruia s-a eliberat imputernicirea”
Ca sa fiu clar raspunsul - in masura in care nu sare in ochi din postarea anterioara - este DA. Avocatul poate pune concluzii. Si am sa argumentez:
Intrebari de control: Este imputernicirea avocatiala un act juridic ? In prezent legea 51/1995 modificata prevede ca imputernicirea este act autentic, insa acest aspect este cu totul nerelevant.
Cum se constata nulitatea unui act juridic ?
Printr-o
hotarare judecatoreasca prin care o instanta
legal investita sa judece o astfel de cerere de catre o
persoana care justifica un interes se pronunta cu privire la cauzele pentru care actul juridic va fi lipsit de efecte.
art. 68 Cod pr. civ. - aplicabil in speta comerciala aratata de d-voastra - "în cazul când procura este dată unui avocat,
semnătura va fi certificată potrivit legii avocaţilor"
De unde o fi dedus instanta ca nu exista mandat - ca asta se intelege prin nevalabil, cata vreme avocatul atesta identitatea clientului, precum si continutul si data contractului de asistenta juridica in baza caruia s-a eliberat imputernicirea ?
Din care text legal rezulta ca lipsa numarului si datei contractului din continutul imputernicirii ar fi cauze de nulitate a imputernicirii ?
Mandat nevalabil ? Ce-i asta ?
Imputernicirea avocatiala e doar mijlocul prin care avocatul se legitimeaza fata de ceilalti nu mandatul.
Exista sau nu contract de mandat (asistenta juridica)? Pentru ca daca exista iar avocatul a certificat existenta sa indiferent ca i-a dat sau nu numar (adica are sau nu data certa) e in vigoare si produce efecte pana nu e declarat nul ori anulat.
In astfel de situatii judecatorul are doar libertatea de a amana cauza (libertate pe care o are oricum, indiferent de imprejurari) si a dispune citarea reprezentatului pentru a da lamuriri (ca temei ar putea sta prev. art. 131 Cod pr. civ.), insa daca se discuta ceva in acea sedinta iar judecatorul impiedica avocatul sa puna concluzii, ori nu le consemneaza, ori nu primeste inscrisurile depuse de acesta, cred ca sunt incidente prev. art. 246 Cod pen., adica ...
Micaly a scris:
...cazul poate evolua de o maniera care excede cadrului legal...si nu vrem asta nu-i asa?!"
Nu, chiar nu vrem asta, vrem doar sa ne facem meseria, iar daca exista erori care nu au importanta nu vrem sa vedem nici decizii de felul celei de mai sus. Nu de alta, dar afara de faptul ca sunt nelegale, ne fac de ras in fata lumii. Vedeti care-i statutul avocatilor si in restul Uniunii si apoi discutam daca judecatorul poate sau nu sa considere "cu de la sine putere" ca mandatul dat avocatului e nevalabil.