avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... imputernicire avocatiala nelegala - obligatia ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei?

Buna ziua

Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire legala (este nelegala pentru ca nu contine nici nr si data contractului de asistenta juridica si nici semnatura clientului)?
Acest aparator, in aceeasi sedinta in care a fost sesizata instanta cu privire la nelegalitatea reprezentarii sale si ulterior sesizarii instantei, poate pune concluzii, administra inscrisuri samd?
Este corect ca instanta sa ii permita indeplinirea de acte (concluzii, inscrisuri, cereri) fara un mandat legal?
Multumesc anticipat pentru sfaturi si opinii...
Va multumesc tuturor pentru opinii, sfat, speta. Chiar sunt impresionat de buna calitate/pregatire profesionala a celor care posteaza raspunsuri si, mai ales faptul ca, fara bani si in timpul liber isi fac loc in program pentru a-i ajuta pe altii.
Rar mai vezi asemenea gesturi nobile in socitatea noastra...cu cat mai multe cu atat mai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Semnatura fara imputernicire avocatiala cris_deo cris_deo buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o ... (vezi toată discuția)
Urgent! simo79 simo79 Buna ziua , Daca o cerere de recurs este redactata de un avocat,mandatat doar ca sa o redacteze,aceasta trebuie sa fie semnata si de recurenti? Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)