avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare sanatate student doctorand
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare sanatate student doctorand

Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca ma puteti ajuta cu o problema in ceea ce priveste asigurarea de sanatate. Sunt student, doctorand, am implinit 26 ani deci nu mai sunt asigurat de stat, sunt casatorit, iar sotia plateste asigurare de sanatate. Din cate stiu legea stipuleaza ca sotul/sotia aflata in intretinere sunt coasigurati pe asigurea sotului/sotiei. Acuma ca sa fii trecut in intretinere pe sot/sotie trebuie sa dai declaratie ca nu ai venituri, bursa este considerat venit, sau daca nu este impozabila nu conteaza?

Ce imi recomandati sa fac? Sa declar ca nu am venituri si sa imi faca coasigurare pe sotie? Este ilegal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 1 Octombrie 2010
Mergeti impreuna cu sotia la Casa de Asigurari de Sanatate, cu cartile de identitate, cu adeverinta ca sunteti doctorand si o sa fiti trecut coasigurat al sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat bianca40 bianca40 Buna ziua, Sotia unui angajat al societatii la care lucrez, ma intreaba ce acte e necesar sa imi aduca, a.i. sa pot sa-i eliberez o adeverinta de coasigurat ! ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - sanatate petru13 petru13 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: luna trecuta mi-a expirat perioada de somaj, si implicit calitatea de asigurat la CAS. In decursul acestui an am ... (vezi toată discuția)