avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA

buna ziua. am cerut rambursare TVA pe suma 38.201 lei. Mi s-a acceptat suma 30.627 lei, suma de 7574 lei fiind respinsa de la rambursare. ce note contabile ar trebui sa fac? si ar trebui ca in 45 de zile sa primesc acesti bani in contul bancar? nu se poate compensa aceasta suma cu sumele datorate pentru contributii? multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:06, 5 Octombrie 2010
se face automat compensarea cu obligatiile fiscale restante, iar diferenta se vireaza in contul bancar inscris in decontul de tva.

puteti sa va urmariti situatia decontului aici:
[ link extern ]

notele contabile se inregistreaza in functie de motivul respingerii sumei cerute.
detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc de raspuns. azi am vazut ca am fost programati pentru rambursare in 29.10.2010. ce ar trebui sa fac eu acum? sa platesc contributiile pana in 25.10.2010 (cele pt luna septembrie) sau nu? pe programarea de pe site-ul anaf scria doar data programarii, nu si suma... nu ar trebui sa coincida cu cea din RIF intocmit de ei? multumesc...
suma de rambursat trebuie sa coicida cu cea din RIF.
nu achitati obligatiile scadente la 25.10.2010, deoarece oricum mai intai se compenseaza toate debitele si accesoriile, iar diferenta se vireaza.
data compensarii este data depunerii DNOR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)
Intrebare tot despre tva? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara. Am urmatoarea intrebare.Din TVA de ramburs ramas pe luna mai,dupa compensare am avut soldul 4424= 10.282,-lei. Am facut o cerere de compensare ... (vezi toată discuția)
Rambursare/compensare tva Lulica Lulica Buna ziua Din Octombrie 2009 am de luat vreo 17.000 lei TVA de rambursat (asta dupa controale, contestatii, hotarari de instanta). Nici pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)