avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la indemnizatie de handicap, fiind operata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la indemnizatie de handicap, fiind operata de cancer col uterin?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca am drept la un ajutor de handicap,fiind operata de cancer col uterin?Daca da,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: artur1971 , utilizator 05:50, 3 Octombrie 2010
Pentru a obtine un ajutor de handicap trebuie sa aveti un certificat de handicapat, care se elibereaza dupa o anevoioasa strangere de documente medicale precum si comisii medicale. Intrebati-va medicul de familie sau chirurgul care v-a operat.
Din proprie experienta stiu ca pentru certificat de handicap caz nou trebuiesc : certificat MS de la medicul specialist insotit de un referat medical , analize medicale recente , copie dupa C.I. , adeverinta de asigurat , ancheta sociala de la primarie si depinde de fiecare comisie ce mai cere . Oricum cel mai bine este sa va interesati in orasul dumneavoastra unde este Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap si de obicei acolo scrie ce documente vor si cum se procedeaza cu expertiza . Exemplul orasului meu : depui dosar , vine in max 30 zile scrisoare cu data de programare , mergi la comisie , din nou vine prin posta raspunsul in max 30-40 zile , mergi la ANPH pt legitimatie , luarea in evidenta pentru plata ajutorului si alte drepturi (foarte putine si mici ) Multa sanatate si succes cu birocratia=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap mariana47carmen mariana47carmen In anul 2008 am fost diagnosticata cu cancer de col uterin si am fost operata.In urma interventiei chirurgicale au fost descoperite doua tumori maligne,una de ... (vezi toată discuția)
Histerectomia totala este considerata un handicap? luana30 luana30 Buna ziua ! In urma cu doi ani am aflat ca am cancer la colul uterin , la scurt timp am intervenit prin operatie,adica am suferit o histerectomie totala! Am ... (vezi toată discuția)
Ajutor handicap baldovin_trandafira baldovin_trandafira Am fost depistata cu cancer de col uterin, ulterior am fost operata la spitalul oncologic Fundeni, operatia fiind facuta printr-o incizie abdominala. Fiindca ... (vezi toată discuția)