avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala - registrul de plati si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala - registrul de plati si incasari

Cum pot deduce cheltuielile cu apartamentul(tinanad cont ca este o garsoniera si am contract de comodat) in ce proportie , 50%.?Sa luam de exemplu lumina, caldura . Chitantele sunt pe numele meu. Cum trec in registru? In contractul de comodat nu se regaseste ce spatiu din apartament este destinat activitatii. Pot sa decontez si abonamentul Ratb?
Cel mai recent răspuns: Elena Cupsa , Contabil 23:12, 2 Octombrie 2010
Faceti un act aditional la contractul de comodat si precizati suprefata folosita petru desfasurarea activitatii (daca este o garsoniera , nu exagerati cu proportia de 50% in cazul in care locuiti cu mai multe persoane) si pe facturile respective (caldura, en. electrica, apa, telefon fix , etc) calculati sumele extragand valoarea rezultata din aplicarea procentului stabilit in actul aditional , pe care le treceti in registru pe coloana de plati , iar facturile sa le atasati in dosar alaturi de celelalte documente justificative (daca doriti faceti copii xerox pentru arhiva personala), iar abonamentul RATB se deconteaza , daca obiectul de cativitate justifica aceasta cheltuiala .
dar contractul de comodat a ramas la registrul comertului. Daca fac acest act aditional unde il depun?Mentionez ca locuiesc singura. va multumesc.
Categoric , mergeti la Reg. Comertului si depuneti 1 exemplar din actul aditional (daca nu stiati un contract nu se face niciodata intr-un singur exemplar) si pentru ca locuiti singura specificati in actul aditional ca intreprinderea individuala , respectiv comodatarul foloseste 50 % din suprafata imobilului si la articolul "obligatiile partilor ", respectiv comodatarul , se obliga sa suporte 50 % din cheltuielile de intretinere si reparatii pe toata durata contractului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri cheltuieli- intreprindere individuala gyuly_11 gyuly_11 Cum pot deduce cheltuielile cu apartamentul(tinanad cont ca este o garsoniera si am contract de comodat) in ce proportie , 50%.?Sa luam de exemplu lumina, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incheierea contractului de comodat pentru sediul social al unei firme. Am inteles ca acesta poate fi redactat ... (vezi toată discuția)
Pfa farmacist paololorenzi paololorenzi care sunt cheltuiele ca poate sa fie deduse pt. un farmacist cu PFA care lucreaza la o farmacia ? 1 costuri masina si anexe? 2 locuinta ca sediul: caldura, ... (vezi toată discuția)