avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE TATALUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE TATALUI

Ce drepturi legale are mama acum asupra copilului, daca are numele meu in certificatul de nastere? Poate sa schimbe numele fetitei fara acordul meu? Daca se casatoreste in strainatate si isi planuieste sa i-a si copilul acolo, poate sa o faca fara acordul meu? Ea e convinsa ca poate sa faca asta si nu mi se pare normal sa-mi duca copilul intr-un loc unde eu nu pot sa il vad decat foarte rar.(din cauza distantei f mari). Ce pot sa fac sa fiu sigur ca nu se intampla asta? Help please.....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:26, 1 Octombrie 2010
Este necesara declaratia consimtamant data in forma autentica ,legalizata , a celuilalt parinte cand se cere schimbarea numelui sau a prenumelui unui copil minor.
Normal nu ar avea dreptul sa va incalce dreptul la a avea legaturi personale cu minorul , ori intentia sotiei de a pleca departe v-ar pune in situatia imposibila de a fi respectat programul de vizita stabilit de instanta.
Ar trebui sa deschideti proces pentru program de vizitare.
Puteati sa procedati in acest fel si in procesul de divort daca aveati angajat avocat si mama minorului ar fi avut probleme deoarece ii trebuia un program de vizitare schimbat pt a se stabili in strainatate...cu minorul...
nu suntem casatoriti si nici nu am fost
Nu poate iesi din tara fara acordul dvs.
Decat dupa procesul prin care ii va fi incredintat minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui gambilero gambilero Am o fetita de 4ani,nu sunt casatorit cu mama ei si nici nu am fost vreodata. Fetita este recunoscuta si are in certificatul de nastere numele meu. Nu sa pus ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Proces stabilire paternitate, ajuns in recurs, recurentul solicita schimbarea numelui minorului (nerecunoscut la nastere, in prezent purtand numele ... (vezi toată discuția)