Buna ziua.
Proces stabilire paternitate, ajuns in recurs, recurentul solicita schimbarea numelui minorului (nerecunoscut la nastere, in prezent purtand numele mamei , varsta de 6 ani). Pierdut pe fond, pe apel si pe recurs. Pe acest capat de cerere se mai poate deschide vreodata proces sau suntem in situatia autoritatii lucrului judecat (nu cunosc exact termenul)?!
daca nu a solictat in fond cum a pierdut pe acest aspect si fond si aplel.
in recurs nu poate face o noua cerere. e inadmisibil insa poate face pe cale separata . un nou fond. autoritatea de lucru judecat se refera strct la aspecte le au format obiectul unui dosar.
Acest capat de cerere a existat de la inceputul procesului. Insa a fost respins de fiecare data. Au fost acceptate alte capete legate de program vizita si pensie, unde stiu ca oricand se pot produce schimbari si nu ma deranjeaza. Insa nu a fost acceptat ca minorului sa i se schimbe numele de familie la varsta aceasta ci s-a stabilit sa poarte in continuare numele pe care il are de la nastere, si anume al mamei.
nu cunosc dosarul , nu paot sa ma pronunt. insa in recusr poate avea castig de cauza sau nu raportat la cazul in speta. dupa aceea aveti autoritate de lucru judecat.
in sfarsit am inteles. in principiu are autoritae de lucru judecta , cu toate ca in cauzele de minori si familie art.403 prevede ca se pooat modifica masurile luate privitor la masurile luate. repet nu cunosc dosarul
Schimbare nume minor
agnesas
Buna ziua!
Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate
oly86
Am un copil cu cineva cu care nu sunt casatorit.Datorita unor zvonuri nu am recunoscut copilul desi am locuit impreuna de cand am aflat ca vom avea un bebelus ... (vezi toată discuția)