Am un copil cu cineva cu care nu sunt casatorit.Datorita unor zvonuri nu am recunoscut copilul desi am locuit impreuna de cand am aflat ca vom avea un bebelus si pana a venit pe lume(chiar am asistat-o in sala de nasteri)!dupa ce s-a facut certificatul am regretat hotararea mea si-am decis sa-l recunosc cat mai repede posibil insa nu au vrut(ea si falimia ei),m-au chemat in judecata si acum nu stiu ce sa fac?sa-l recunosc din prima sau sa fac un test ADN?Daca nu fac ADN,daca nu este al meu?daca il recunosc direct ce se schimba in certificatul de nastere?doar in locul liniutei apare prenumele meu?se schimba si numele de familie al ei cu al meu?adica copilul va avea numele meu de familie?eu am vrut si vrea ca acest copil sa aibe o familie pt ca de-aia a fost daruit de Bunul Dumnezeu!Astept niste raspunsuri clare cat mai detaliate si explicite si cu responsabilitate maxima!daca este nevoie va mai stau la dispozitie si cu alte detalii va multumesc anticipat
Daca nu faceti testul, alta ocazie sa aflati adevarul nu mai aveti, odata stabilita paternitatea pe cale judecatoreasca , nu mai puteti contesta. Daca ajungeti sa faceti testul si e copilul dvs, veti plati si testul si cheltuieli de judecata. Dvs alegeti
In legatura cu numele, daca e copilul dvs cereti ca instanta sa incuviinteze sa va poarte numele, daca mama se va opune, va fi cam greu.
Usor de zis insa mai greu de facut...insa ma gandesc ca daca m-a chemat doar pe mine e clar ca este al meu altfel nu s-ar fi facut de...in fata acelor judecatori!insa peste ani eu pot cere sa se faca un ADN?si atunci nu voi mai plati avocatul ei sau ma insel in aceasta privinta?
asta va zic.. ca nu mai puteti cere altadata. Daca acum se stabileste ca dvs sunteti tatal copilului, gata, altadata nu mai aveti nici ce contesta , nici ce stabili
din ce imi amintesc referitor la tot ce am citit pe forum-uri parca pot cere alta data acest test, adica sa recunosc acum si ulterior sa cer ADN...sunt fff confuz nu stiu ce sa fac...nu as vrea sa platesc bani degeaba dar nici peste ani sa fiu luat la intrebari ca de ce nu am recunoscut si de-astea!!!my am la dispozitie 1 luna si 14 zile :D din pacate si de-asta vreau sa ma hotarasc pana atunci...nici bani nu am de aruncat dar nici sa fiu luat la misto nu vreau, ma intelegeti?ASA CA VREAU CAT MAI MULTE SFATURI,SUGESTII, IDEI, EXEMPLU PT A MA HOTARA!VA MULTUMESC ANTICIPAT
cati ani are copilul ? nascut dupa oct 2011?
Art. 416. -
(1) Recunoașterea poate fi făcută prin declarație la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament
sau inainte, cand era in vigoare codul familiei care nu preciza formele recunoasterii?
Filiatia fata de tata se stabileste, in afara de cazurile prevazute in art. 53, prin recunoastere sau hotarare judecatoreasca.
In instanta, se prea poate ca si daca recunoasteti , sa se administreze si alte probe , ca ulterior sa nu mai puteti contesta recunoasterea, ci acum sa se stabileasca paternitatea. Odata stabilita, nu mai aveti ce contesta.
Puteti sa faceti si altfel, sa va duceti in timpul asta cat il mai aveti pana la proces si sa va recunoasteti copilul la starea civila, apoi puteti contesta daca aveti dubii.
Cand va fi procesul, va ramane fara obiect