Am un copil cu cineva cu care nu sunt casatorit.Datorita unor zvonuri nu am recunoscut copilul desi am locuit impreuna de cand am aflat ca vom avea un bebelus si pana a venit pe lume(chiar am asistat-o in sala de nasteri)!dupa ce s-a facut certificatul am regretat hotararea mea si-am decis sa-l recunosc cat mai repede posibil insa nu au vrut(ea si falimia ei),m-au chemat in judecata si acum nu stiu ce sa fac?sa-l recunosc din prima sau sa fac un test ADN?Daca nu fac ADN,daca nu este al meu?daca il recunosc direct ce se schimba in certificatul de nastere?doar in locul liniutei apare prenumele meu?se schimba si numele de familie al ei cu al meu?adica copilul va avea numele meu de familie?eu am vrut si vrea ca acest copil sa aibe o familie pt ca de-aia a fost daruit de Bunul Dumnezeu!Astept niste raspunsuri clare cat mai detaliate si explicite si cu responsabilitate maxima!daca este nevoie va mai stau la dispozitie si cu alte detalii va multumesc anticipat
Pe asta contez si eu, dar si probele pe care le-am depus (acele sms-uri prin care isi manifesta indoiala in ceea ce priveste paternitatea....).
Vreau sa vad si eu care ar fi acele motive bine intemeiate pentru care vreo instanta sa ma oblige pe mine sa schimb numele de familie al copilului pe care il cresc singura.
Ca la 14 ani va dori copilul sa poarte numele unui tata care este "musafir" in viata lui, nu voi avea nimic impotriva, dar acum nu pot accepta asa ceva.
Acest "tata" a incercat sa oblige copilul sa se prezinte cu numele lui (desi copilul il constientizeaza foarte bine pe al sau), amenintandu-l ca daca nu o va face .."nu voi mai fi tatal tau!". Bun tata, nu-i asa?!