avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatea lucrului judecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatea lucrului judecat

Buna ziua.
Proces stabilire paternitate, ajuns in recurs, recurentul solicita schimbarea numelui minorului (nerecunoscut la nastere, in prezent purtand numele mamei , varsta de 6 ani). Pierdut pe fond, pe apel si pe recurs. Pe acest capat de cerere se mai poate deschide vreodata proces sau suntem in situatia autoritatii lucrului judecat (nu cunosc exact termenul)?!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:15, 2 Decembrie 2013
:)
Mi s-a spus si consider si eu normal ca in privinta celorlalte capete de cerere (cuantum pensie si program vizita) sa se poata interveni odata cu schimbarile ce pot aparea (venit salarial, creșterea nevoilor copilului, etc). Insa in ceea ce priveste decizia ca acesta sa ramana cu acelasi nume de familie (pe care il constientizeaza f bine, copilul fiind deja la scoala, se identifica in societate cu acest nume), mi se pare normal sa nu se mai poata schimba. Nici nu mai vad vreun alt motiv bine intemeiat, in interesul major al copilului pe care sa-l aduca cealalta parte (si care sa nu fi fost adus de-a lungul celor 3 ani de procese) ca sa se mai produca schimbarea.
Recunosc ca astept sa se redacteze decizia CAB, ca sa vad cum au motivat-o.
Multumesc pentru atentie.
Nu vad sanse sa se schimbe numele minorului. La 6 ani e si normal sa lase copilul cu numele de la nastere, oricare ar fi el, atata timp cat nu e traumatizant.
403 se refera, dupa mine, la drepturi si obligatii parintesti, locuinta minorului etc., nu la numele sau. Nu putem cere din 2 saptamani in 2 ani schimbarea numelui copilului pe acelasi motiv, ca acum are si tata sau ca divorteaza mama sau ca... sau ca...
Copilul se naste, primeste un nume si in cazuri rare, deosebite, numele se schimba.
Exista autoritate de lucru judecat dupa mine privitor la numele minorului.
Ma bucur sa aud asta, mai ales ca pe parcursul anilor de procese am auzit multe opinii care-mi spuneau ca nu voi reusi sa obtin asa ceva. Se pare ca motivele si situatia prezentate de mine, asa cum este realitatea, au contat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate oly86 oly86 Am un copil cu cineva cu care nu sunt casatorit.Datorita unor zvonuri nu am recunoscut copilul desi am locuit impreuna de cand am aflat ca vom avea un bebelus ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume AliceCCC AliceCCC Buna seara ! Imi cer iertare daca intrebarea a mai fost pusa, insa forumul este vast si n-am reusit sa gasesc un topic similar. Doresc sa imi schimb ... (vezi toată discuția)