avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare de catre o firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare de catre o firma neplatitoare de tva

cum se fac achizitiile intracomunitare de catre o firma neplatitoare de tva care doreste sa revanda aceste produse.
MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:29, 1 Octombrie 2010
pana in 10.000 euro (34.000 lei) se plateste tva in tara furnizorului.
dupa depasirea acestui prag firma este obligata sa se inregistreze in scopuri tva pentru achizitii intracomunitare si sa plateasca tva aferenta achizitiilor in romania.

revanzarea in romania a acestor produse se va realiza fara tva, intrucat firma nu devine platitoare de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc tva sau nu? nicusoronuta nicusoronuta buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara pt ii neplatitor de tva valervalentin valervalentin Buna ziua, Pentru o intreprindere individuala care s-a inregistrat fara TVA, cu impozit pe venitul microintreprinderilor, si care la un moment dat face ... (vezi toată discuția)