avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa platesc TVA sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa platesc TVA sau nu?

buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu trebuie sa platesc tva. intrebarea e: trebuie obligatoriu sa platesc tva ul in germania? de exemplu am vorbit cu cineva in recia, pentru ca intereseaza sa aduc si de acolo marfa, si mi a zis ca la ei nu trebuie sa platesc tva chiar daca nu platesc tva-ul in romania? pana la urma care e modalitatea corecta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
nicusoronuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicusoronuta , utilizator 16:57, 1 Aprilie 2012
numai daca sunteti platitor de tva in romania nu platiti tva aferenta achizitiilor nici in tara furnziorului si nici in romania, avand drept de deducere prin taxare inversa. in schimb va trebui sa colectati tva atunci cand vindeti produsele.

neplatitorii de tva care depasesc plafonul de 10.000 euro pentru achizitii intracomunitare sunt obligati sa se inregistreze in scopuri de tva intracomunitar pentru astfel de achizitii si sa plateasca tva in romania, 24%. in schimb nu sunt obligati sa colecteze tva la vanzarea produselor.

pentru achizitii care nu depasesc 10.000 euro (34.000 lei) tva se plateste la furnizor, fiind inclus pe factura acestuia. in asemenea cazuri nu se plateste tva numai daca si furnizorul este o persoana neplatitoare de tva in tara sa.
daca furnziorul este platitor de tva va solicita de la dvs. un cod de tva, iar daca nu-l aveti, este obligat sa va factureze cu tva. daca factureaza in regim de scutire, e problema sa cu fiscul de acolo.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc intocmite in cadrul intrep.individuala? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. Va rog sa ma indrumati, ce declaratii se depun in cazul in care infiintez o Intrep.individuala cu obiectul, ... vanzare de autoturisme aduse din ... (vezi toată discuția)