avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce acte trebuiesc intocmite in cadrul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce acte trebuiesc intocmite in cadrul intrep.individuala?

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati, ce declaratii se depun in cazul in care infiintez o Intrep.individuala cu obiectul, ... vanzare de autoturisme aduse din Germania. Ma inregistrez ca platitoare de TVA? :( . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MOCANU DOINA , utilizator 09:39, 10 Iulie 2012
1.depunere decl. 220 privind venitul estimat in anul 2012

2.primele achizitii din germania, pana la atingerea plafonului de 10.000 euro (34.000 lei) nu necesita nicio alta formalitate privind inregistrarea in scopuri de tva, fiindca veti plati tva furnizorului german

3.dupa depasirea plafonului pentru achizitii intracomunitare de 10.000 euro, aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar si sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
aceasta inregistrare presupune faptul ca pentru operatiunile interne ramaneti neplatitor de tva si veti plati tva aferenta achizitiilor in romania, dar nu veti avea obligatia de a colecta tva la vanzarea autovehiculelor

4.dupa depasirea plafonului de vanzari de 35.000 euro (119.000 lei) aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva pentru operatiuni interne (platitor de tva in romania).
aceasta inregistrare presupune faptul ca nu veti plati tva la achizitiile din germania, dar veti avea obligatia sa colectati tva la vanzare.
Va multumesc mult. :vishenka:
Buna dimineata. Eu... nu "m-am mai complicat" cu importul de autoturisme, in schimb este interesat un nepot. Intentioneaza sa deschida un PFA si sa aduca autoturisme din Bulgaria. Venitul nu va fi prea mare deoarece nu le si inmatriculeaza. Va rog, de la 01 iulie suma de neplatitor de TVA a ramas tot 10.000 euro? Dupa ce suma trebuie sa se inregistreze in reg.operatorilor intracomunitari?
Va multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare nikylovesme nikylovesme Buna Ziua, Detin un magazin online si fac achizitii intracomunitare din Italia si Germania. Firma este infiintata in 2011 neplatitoare de TVA. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc tva sau nu? nicusoronuta nicusoronuta buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu ... (vezi toată discuția)