Detin un magazin online si fac achizitii intracomunitare din Italia si Germania. Firma este infiintata in 2011 neplatitoare de TVA. As vrea sa stiu cat timp pot sta asa ca neplatitor de TVA fara sa ma inscriu in registrul intracomunitar. Este mult mai convenabil pentru mine sa raman asa pentru ca platesc TVA italian 21% la achizitie si 19% pt Germania. Anul acesta am achizitii de aproximativ 20.000 Euro insa nici o factura nu depaseste 1000 Euro. Fac achizitii de aproximativ 3-4 mii euro lunar. Eu stiam ca daca nu depasesc 105 milioane lei vechi facturi emise pot sta asa fara probleme. Sau se aplica suma aceea de 30.000 Euro pe an? Va multumesc anticipat.
din pacate ati depasit plafonul pentru achizitii intracomunitare, care este de 10.000 euro, echivalentul a 34.000 lei.
cred ca veti avea ceva probleme la prima inspectie fiscala deoarece trebuia sa va inregistrati in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, sa raportati achizitiile in decl. 390vies si sa platiti tva in romania - 24%.
nu stiu cine v-a dat cifrele mentionate de dvs. dar sunt complet eronate.
plafonul pentru a deveni platitor de tva este de 35.000 euro, echivalentul a 119.000 lei.