avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare recunoastere paternitate

sunt intr-un proces care dureaza de 5 ani ,sincer m-am saturat de acest individ cu care am copilul dupa ce ia recunoscut paternitatea cand avea 5 ani la starea civila ,s-a hotarat dupa alti 5 ani sa conteste paternitatea recunoscuta de buna voie de el am trecut prin toate fazele judecatorie (unde i-a respins actiunea cum ca eu nu am calitate procesuala iar ptr.copil a respins)dupa care a urmat tribunal curtea de apel ,a cerut stramutarea si i s-a aprobat? a ajuns iarasi la curtea de apel bucuresti -care a casat decizia si la trimis la rejudecare la tribunalul bucuresti,eu nu m-am prezentat cu copilul la adn si am primit amenda de 500 de ron si nici nu ma prezint spuneti-mi si mie ce se poate intampla?daca nu ma prezint la imnl (eu personal nu am nici o treaba in acest proces sunt doar reprezentantul copilului, iar copilul nici nu vrea sa auda de acest individ care nu a lasat-o sa plece cu scoala la mai multe activitati in strainatate .(nu a vrut sa-i dea procura dar nici pensia nu o platesteste -am hotarare definitiva din 2007 si nu a platit niciodata nimic,sincer eu as vrea sa scap de acest individ de asta nici nu vreau sa ma prezint la testul adn Va rog dati-mi si mie niste sfaturi
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 00:20, 3 Octombrie 2010
Dar cu vreun avocat ati discutat?
Daca aveti o hotarare din 2007 banuiesc ca e una de incredintare. Si daca e asa nu inteleg de ce trebuia sa cersiti vreo voie spre a pleca in strainatate si mai ales pentru activitati legate de scoala.
Sa inteleg ca in urma unui test adn "acest individ" ar aparea ca fiind tatal?
preferabil e sa va prezentati.altfel vor mai fi intentate si alte procese si caruselul nervilor poate continua.
Dupa cum ati constatat deja, neprezentarea cu copilul pt testul adn a dus la amendarea dvs. si asta pt ca feceti sa treneze acest proces pe rolul instantei. In plus, nu castigati nimic prin aceasta atitudine deoarece, pe deoparte tatal reclamant deja a recusoscut oficial paternitatea, iar pe de alta parte neprezentarea copilului pt probe nu duce la pierderea calitatii tatalui, asa cum declarati ca ati dori.
Refuzul dvs poate fi interpretat ca o teama de a se afla o alta paternitate decat cea declarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copilului meu contestă paternitatea, deși a recunoscut minorul. vreau să-l notific prin executor pentru un test adn, cum îl pot obliga să se prezinte dacă nu vrea? Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Paternitate BobocAlina BobocAlina Buna,fratele meu a fost in Germania si dupa o perioada s-a intors si a fost anuntat ca va fi tatic. El nu recunoaste copilul, e posibil ca statul sa-i impuna ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii (paternitate imposibila) kati-lina kati-lina Sunt acuzat in fata instantei de o femeie pe care o cunosc din scoală, cum că are un copil născut acum 10 ani şi susţine că este al meu.Eu am fost ... (vezi toată discuția)