avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

De ce am primit citatie la notariat pentru dezbaterea succesiuni daca noi(asa stiu eu) nu am intentat aceasta succesiune.Mentionez ca anul acesta in august s-au implinit 6 luni de la deces.La declararea decesului stiu ca la starea civila am declarat mostenitorii.Poate fi actionata aceasta actiune din oficiu?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:29, 1 Octombrie 2010
Nu poate fi inceputa dezbaterea mostenirii din oficiu. Insa, poate unul dintre mostenitori a solicitat dezbaterea mostenirii . si dumneavoastra nu ati fost instiintata.
poate unul din mostenitor a solicitat dezbaterea succesiunii.
Am mai intalnit aceasta situatie - in care notarul a citat mostenitorii fara ca vreunul dintre acestia sa solicite dezbaterea mostenirii; mergeti la notar si daca nu doriti sa dezbateti mostenirea, refuzati acest lucru- nu e nici o problema.
avocat Cristina Popescu
...primaria a instiintat camera notarilor iar aceasta a repartizat aleatoriu cauza... Art. 68. - Procedura succesorală notarială se deschide, după caz, la cererea oricărei persoane interesate, a procurorului, precum şi a secretarului consiliului local al localităţii în raza căreia defunctul şi-a avut ultimul domiciliu, atunci când are cunoştinţă că moştenirea cuprinde bunuri imobile...
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ContSters4579, utilizator
De acord cu @avocat Cristina Popescu si @ovi_dragomir.

Mai nou, de foame, notarii publici se prevaleaza de niste art. din legea notarilor si citeaza mostenitorii, in speranta ca vor dezbate succesiunea in cadrul biroului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire 2010 nicole_tdnl nicole_tdnl Buna ziua. As avea cateva nelamuriri legate de dezbaterea succesiunii in urma mortii bunicii. Citatia pentru invitarea la dezbaterea mostenirii vine la ... (vezi toată discuția)
Succesiune amcristi amcristi Vreau sa fac succesiunea dupa decesul tatalui meu.am vorbit cu un notar care imi este si ruda dar intre timp am primit o instiintare ca trebuie sa merg la alt ... (vezi toată discuția)
Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)