De ce am primit citatie la notariat pentru dezbaterea succesiuni daca noi(asa stiu eu) nu am intentat aceasta succesiune.Mentionez ca anul acesta in august s-au implinit 6 luni de la deces.La declararea decesului stiu ca la starea civila am declarat mostenitorii.Poate fi actionata aceasta actiune din oficiu?
Nu poate fi inceputa dezbaterea mostenirii din oficiu. Insa, poate unul dintre mostenitori a solicitat dezbaterea mostenirii . si dumneavoastra nu ati fost instiintata.
Am mai intalnit aceasta situatie - in care notarul a citat mostenitorii fara ca vreunul dintre acestia sa solicite dezbaterea mostenirii; mergeti la notar si daca nu doriti sa dezbateti mostenirea, refuzati acest lucru- nu e nici o problema.
avocat Cristina Popescu
...primaria a instiintat camera notarilor iar aceasta a repartizat aleatoriu cauza... Art. 68. - Procedura succesorală notarială se deschide, după caz, la cererea oricărei persoane interesate, a procurorului, precum şi a secretarului consiliului local al localităţii în raza căreia defunctul şi-a avut ultimul domiciliu, atunci când are cunoştinţă că moştenirea cuprinde bunuri imobile...
De acord cu @avocat Cristina Popescu si @ovi_dragomir.
Mai nou, de foame, notarii publici se prevaleaza de niste art. din legea notarilor si citeaza mostenitorii, in speranta ca vor dezbate succesiunea in cadrul biroului lor.
Succesiune
amcristi
Vreau sa fac succesiunea dupa decesul tatalui meu.am vorbit cu un notar care imi este si ruda dar intre timp am primit o instiintare ca trebuie sa merg la alt ... (vezi toată discuția)