avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Vreau sa fac succesiunea dupa decesul tatalui meu.am vorbit cu un notar care imi este si ruda dar intre timp am primit o instiintare ca trebuie sa merg la alt notar .cum il pot refuza pe cel din oficiu
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
amcristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: amcristi , utilizator 16:26, 8 Mai 2018
probabil succesiunea a fost inregistrata la alt birou notarial la cererea altui mostenitor sau la cererea secretarului consiliului local in a carui raza exista imobile pe numele tatalui. Puteti cere, cu acordul notarului la care este deja inregistrata succesiunea, transferul dosarului succesoral la un alt birou notarial, prin intermediul camerei notarilor publici.
Alt mostenitor nu este .ce treaba are secretarul consilului local sa mi impuna un notar care intamplarea face sa fie si mult mai scump
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
amcristi, utilizator
Secretarul consiliului local "are treaba" prevazuta in art. 101 din Legea 36/1995:
Art. 101 - (1) Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a secretarului consiliului local al localităţii în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moştenirii.

Deschiderea procedurii succesorale notariale prespune adresarea unei cereri catre un notar public. In fapt, cererea se adreseaza catre camera notarilor publici care apoi repartizeaza aceste cereri, in mod mai mult sau mai putin aleatoriu, catre notarii publici competenti in a dezbate succesiunea.
Dupa cum spuneam mai sus, la cererea mostenitorilor (in cazul acesta la cerere dvs) exista posibilitatea transferului dosarului succesoral la un alt notar public, prin intermediul camerei notarilor publici. In functie de camera notarilor publici despre care vorbim, exista o hotarare a adunarii generale prin care s-a adoptat o anumita procedura pentru transferul dosarului. Interesati-va la notarul la care vreti sa dezbateti succesiunea, el va poate da toate detaliile necesare transferului dosarului succesoral.
Multumesc pentru raspuns
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Notar succesiune mariusbutusina mariusbutusina Buna ziua, Sotia mea a fost la un notar pentru a demara procedurile de succesiune dupa tatal decedat in 2009. In urma demararii procedurilor, notarul i-a spus ... (vezi toată discuția)
Succesiune SOFRAN SOFRAN Buna ziua, In noiembrie 2016, a decedat tatal meu, ca si mostenitori este mama mea, fratele meu si eu. In luna ianuarie 2017respectiv in data de 12.01.2017 ... (vezi toată discuția)