I-mipoate explica cineva cum se efectueaza inventarul la un magazin cu amanuntul cand a atins pragul de TVA, se numara produsele si se cauta factura de aprovizionare , notindu-se nr. acesteia, daca aprovizionarea la ac produs s-a facut cu mai multe facturi , cu TVA diferit cum se procedeaza?Lamuriti-ma va rog ca mi-i se pare o munca enorma.
La trecerea de la cota standard de 19% la cea de 24%, fiind vorba de bunuri pentru care evidenta gestiunii se tine la pret de vanzare cu amanuntul, era obligatorie inventarierea stocului de marfa la sfarsitul zilei de 30 iunie 2010 si stabilirea noilor preturi de vanzare cu amanuntul pentru marfurile existente in stoc(intocmirea de liste de inventariere pentru stabilirea stocului si procese-verbale de schimbare de pret sau note de receptie si constatare de diferente pentru inregistrarea nolilor preturi).
Aplicare tva 9% la stoc
MIV
la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva.
la 31.08 am facut un inventar.
cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ?
mayer
Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate
Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)