avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sindicatul unei societati are dreptul de a afla salariile angajatilor.Mentionez ca aceasta societate are mai multe puncte de lucru si mai multe sindicate.Daca un sindicat solicita aflarea salariilor angajatilor,firma are datoria de a arata doar salariile angajatilor din acel sindicat care solicita sau ale tuturor angajatilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 2 Octombrie 2010
nu vad ce treaba ar avea cu celelalte persoane care nu sunt membri de sindicat
În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Prin urmare , legea nu distinge intre salariati membri de sindicat sau nemembri de sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitatea salariului dudas.tivadar dudas.tivadar Veniturile, salariile si profiturile in firma sunt confidentiale intro societate mica pe actiuni intre actionari sau numai intre angajati si ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat lista cu salariile angajatilor? A.Attila87 A.Attila87 Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala cu capital majoritar de stat (Gospodaria Comunala din Sf. Gheorghe jud. Covasna). Sunt membru de sindicat, ... (vezi toată discuția)
Sunt medic stomatolog in cadrul colegiul medicilor stomatologi ... dr. babuska dr. babuska Sunt medic stomatolog in cadrul Colegiul medicilor Stomatologi Romania. Pentru a avea drept de libera practica eu cotizez lunar 60 de lei. Am depus o ... (vezi toată discuția)